Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. augusztus 3.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. augusztus 3.

” n is mindenkinek mindenben kedv ben j rok, nem keresve a magam haszn t, hanem a t bbiek t, hogy dv z ljenek.” (1Kor 10,33)

A megfelel si k nyszer nagyon g rcs ss tudja tenni krisztusk vet s nk. A mindenkinek kedv ben val j r s izzads gszag , leb n t.
Viszont az sem megold s, amit manaps g sokan vallanak: azt csin lok, amit akarok, tetszik vagy nem. Csak n rezzem magam j l, nekem legyen minden megfelel , a t bbi nem rdekel. Mivel k z ss gben l nk, magunknak is rtunk ezzel a felfog ssal hiszen, ha k rnyezet nket tessz k t nkre, a magunk letter n ejt nk sebet. Mi h t a megold s?
A m sokkal szembeni kedvess g c lir nya m s P l apostoln l, mint az emberek t bbs g n l. Nem az rt akar m sok kedv ben j rni, hogy magasabb beoszt sa legyen. Nem is az rt, hogy j sz nben t nj n fel m sok el tt. De nem is az rt, hogy m sokat ne s rtsen meg. Hanem egyszer en az rt, hogy m soknak is r k let k legyen.
Fura ez, de gy van kital lva. Vannak emberek k r l tted is, akik m g nem sokat, vagy egy ltal n nem hallottak Krisztusr l. Nincs dv ss g k. Neked nem az a feladatod, hogy a fej kbe verd azt kalap ccsal, hanem az, hogy vil g ts. ld term szetesen krisztusi letedet, szeress annak az erej b l, aki t ged is szeret, s menni fog. Isten t ged fog haszn lni arra, hogy dv z lj n a k rnyezeted. Rajtad kereszt l fogj k megismerni Istent. Ez r k r m! men.

R cz Ervin,
Erd d

Szóljon hozzá