Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. augusztus 28.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. augusztus 28.

“Vihet-e valaki t zet a kebl ben gy, hogy a ruh i meg ne gjenek? Vagy j rhat-e valaki par zson gy, hogy l b t meg ne perzselje?” (P ld 6,27-28)

A t zzel j tszani, jaj, nem szabad. A b nnel j tszani, jaj, nem szabad.

vekkel ezel tt megjelent az js gokban egy t rt net egy id s asszonyr l, aki a d l-floridai Nagy Ciprus Mocs r ter let n lt. Egy r gi kunyh ban lakott egy kis tavacska mellett. A h lgy minden nap kiment a t hoz vizet merni.

A t ban lt egy alig tor. A vesz ly ellen re az asszony megengedte, hogy az alig tor vekig ott ljen a t ban. Szel dnek t nt. nem b ntotta az alig tort, s az sem b ntotta t.

Egy napon azonban, amikor az asszony vizet mert a t b l, az alig tor a v z alatt oda szott, azt n felbukkant, s er s llkapcsaival megragadta a n kez t. A n megpr b lta kir ntani kez t az llat sz j b l, az azonban let pte. A sebb l ml tt a v r, ahogy a r m lt s d bbent id s n visszav nszorgott kunyh j hoz, s seg ts get h vott. V g l meg rkeztek a ment k, s ell tt k.

M snap a park r megtal lta az alig tort a t ban, s meg lte. Amikor felv gt k, megtal lt k benne az id s n kez t. A park r gy nyilatkozott a riportereknek: “Az alig torok akkor a legvesz lyesebbek, amikor elvesz tik az emberekt l val f lelm ket. Ha megengedj k, egy alig tornak, hogy ott maradjon a tavunkban, azzal, an lk l, hogy tudat ban lenn nk, t mad sra b tor tjuk.” Az asszony most is ott l. De m r nincsenek alig torok a halastav ban.

A szent r a fenti Ige ltal is vil gosan tan tja, hogy a b n zsoldja a hal l, perzsel, hal lra get. M gis sokszor azt hissz k, hogy megt rhetj k a b nt az let nkben an lk l, hogy meg kellene rte fizetn nk. V g l bel nk fog harapni. Ne melengess nk k gy t a kebleink k z tt! men!

R cz Ervin,

Erd d

Szóljon hozzá