Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. prilis 22.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. prilis 22.

“…J zust felt masztotta Isten, minek mi mindny jan tan bizonys gai vagyunk.” (ApCsel 2,32)

K nny volt P ternek s a t bbi apostolnak. Sz mukra a t ny, hogy Krisztus felt madt nem volt k ts ges. A mi sz munkra a probl ma ott kezd dik, hogy val ban felt madt-e? “Hinn m n, ha biztosan tudn m”, “Hinn k benne, ha bebizony tan valaki valahogyan” mondj k nagyon sokan. A mag t modernnek tart ember eddigi tapasztalatai, gondolkod sa ellene mond a felt mad s t ny nek. Nem rti, nem tudja felfogni s semmik ppen nem tudja megmagyar zni.
Az apostolok sem rtett k, nem is magyar zt k, s t el sz r hinni sem akart k, hanem miut n meggy z dtek arr l, hogy val ban felt madt, bizonys got tettek r la.
Krisztus felt mad s nak elfogad sa nem az rtelemmel t rt nik, hanem a sz vvel. El kell fogadnunk, hogy nem mindent tudunk racion lisan megmagyar zni, nem tudunk mindent megm rni, kisz m tani. Egyszer en el kell fogadnunk, hogy a vil g t bb mint, amit be tudok fogadni rtelemmel. K l n sen el kell fogadni, hogy J zus t bb, mint n vagyok, hatalmasabb, mint amilyennek fel tudom fogni, s a felt mad s igaz akkor is, ha n azt nem rtem.
rtelm nk helyett k zel ts nk sz v nkkel felt madott Krisztus urunkhoz, mert csakis gy lehet tal lkoz sunk vele.

G ti Tibor,

Szatm r-N meti

Szóljon hozzá