Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2016. m rcius 2.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2016. m rcius 2.

” lve a verembe tasz tottak engem, s k vet h nytak r m. T l radtak a vizek a fejem f l tt, azt gondoltam, v gem van. Seg ts g l h vtam nevedet, URam, a verem legm ly r l.” (JerSir 3,53-55)

T rt net szerint egyszer egy napon a sz kely szamara beleesett a k tba. Az llat r kon t sz nalmasan b g tt, mik zben a paraszt megpr b lt r j nni mit is tehetne. V g l gy d nt tt, hogy az llat m r reg s a kutat gyis ideje m r betemetni; nem ri meg kih zni az reg szamarat. th vta a szomsz dait, hogy seg tsenek. Mindegyik lap tot fogott s elkezdtek f ldet lap tolni a k tba. A szam r meg rtette, mi t rt nik s el sz r r miszt en v lt tt. Azt n, mindenki csod lat ra, megnyugodott. P r lap ttal k s bb a paraszt len zett a k tba. Meglepetten l tta, hogy minden lap tnyi f ld ut n a szam r valami csod latosat csin l. Ler zza mag r l a f ldet s egy l p ssel feljebb m szik. Ahogy a paraszt s szomsz dai tov bb lap tolt k a f ldet a szam rra, ler zta mag r l s egyre feljebb m szott. Hamarosan mindenki mult, ahogy a szam r tl pett a k t perem n s boldogan els t lt!

Az felolvasott Ige is arr l tesz bizonys got, hogy sokszor a m lys gbe tasz t az let. K vet h ny r nk az let, sz tcsapnak a hull mok a fej nk f l tt, de tudnunk kell azt, hogy kit h vjunk seg ts g l ilyenkor is. Az let minden fajta szemetet s f ldet fog r nk lap tolni ezut n is. A k tb l kim sz s tr kkje, hogy ler zd magadr l s tegy l egy l p st. Minden probl ma csak egy lehet s g a tov bbl p sre. S, ha a m lyben vagy b tran ki lts az Asrhoz seg ts g l. men!

R cz Ervin,

Erd d

Szóljon hozzá