Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2016. m rcius 1.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2016. m rcius 1.

“Vajon nem a Magass gos sz j b l j n ki a rossz s a j ? Mit panaszkodik az l ember, a f rfi a b ntet s miatt? Gondoljuk t tjainkat, vizsg ljuk meg ket, s t rj nk az AsRhoz! Emelj k f l sz v nket s kez nket Istenhez az gben! Mi voltunk gonoszok s p rt t k, az rt nem bocs tott l meg.” (Jer.Sir.3, 38-42)

Olvasand : Jer.Sir.3,34-48

A pr f ta nmag r l besz l, mint akit megvert Isten haragj nak vesszeje, mint aki szenved ember. nem rdemelte meg ezt a haragot, a harag s a szenved s egy b n s n pre j tt el, azonban azonosul vel k. Milyen lehetett Urunk szenved se s nyomor s ga, amikor , ldott lete v g n szenvedett s kereszthal lt halt! Az igazs g vesszeje r s jtott. meg zlelte azt a haragot, jobban, mint Jeremi s, amikor , aki b nt nem ismert b nn lett rt nk.

Sokat keserg nk mi is. A magyar n p sir nkoz n p, a mai kereszty ns g sir nkoz kereszty ns g! Milyen rosszak az emberek, milyen rossz a vil g, mennyi rosszindulat, szeretetlens g van m g a k zeli hozz tartoz k, csal dtagok k z tt is! Asgy rezz k a t rv nytelens g ragad sabb, mint valaha, mintha j rv ny lenne, szinte nem akarnak lemaradni az emberek a gonosz ut nz s ban. De rdekes, mi nem azonos tjuk magunkat a mindenkori n p, az ember b neivel! B jtben is nehezen l tjuk meg magunkban a gonoszt, a mindent igen j nak teremt Aty t azonban hib ztatjuk, hogy megengedi a gonoszt s benn nket b ntet!

Ismer s az a sokadszori emberi t rt net, hogy a j l nevelt, kit n magaviselet fi b n s let , t kozl fi lesz. Van, aki gy magyar zza ezt, az rt, mert megrontott k. Sok embernek, az rt nyugtalan az lete, mert, a haragosa, az ellens ge, a volt szerelme megrontotta, azt n milyen nehezen lehet, az ilyen megk t z tts gekb l szabadulni! Val ban nem szabadulhatunk a S t n ilyenszer k s rt seib l, csak a b neinkb l szabad t Krisztus ltal!

Mi rt nem a b neiben keresi a kereszty n ember a rossz gy ker t? Pedig ” A Magass gosnak sz j b l nem j n ki a gonosz s a j .” Nem mi vagyunk a hib sak, valaki m s tett benn nket ilyenn : “..az asszony, akit mell m adt l adott n kem, gy env m..”

Tartsunk nvizsg latot: “Tudakozzuk a mi tjainkat s vizsg ljuk meg s t rj nk az Asrhoz!” Im dkozzunk Jeremi ssal egy tt: “Emelj k fel sz veinket kezeinkkel egyetemben Istenhez az gben” Tartsunk b nb natot:”Mi voltunk gonoszok s p rt t k..”

Semmi sem megind t bb, mint azok az rz sek, amelyeket a sz vben az a meggy z d s hoz l tre, hogy nyomor s g t rgya az, akit Isten szeret, hogy szereti azt, kit b ntetni k nytelen, s azt k nyszer l b ntetni, akit szeret!

” Az Asr kegyelmess ge az, hogy m g nincsen v g nk, mivel nem fogyatkozik el az irgalmass ga!”

men.

Nagy Erika

S rk z jlak

Szóljon hozzá