Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Tudom (?) kinek hittem – Vakációzáró SZIKE-istentisztelet Szigetlankán

Tudom (?) kinek hittem – Vakációzáró SZIKE-istentisztelet Szigetlankán

A nyári szünidő utolsó napján ifjúsági istentiszteleten adott hálát a SZIKE, azaz a Szatmári Református Egyházmegye Ifjúsági Szövetsége a vakációban tapasztalt áldásokért, élményekért.

Vasárnap délután Szatmár-Szigetlanka református templomában csendült fel a dicséret a Bízz Band keresztyén zenekar tolmácsolásában.

Az igei üzenetet Varga Tamás-Sándor hatodéves teológiai hallgató hozta: „tudom, kinek hittem, és biztos vagyok benne: elég hatalmas ahhoz, hogy rábízott kincsemet megőrizze addig a napig.” (2Tim 1,12) Amíg az ember nem találkozik a Teremtővel, addig az a kijelentés, hogy én tudom, kudarca van ítélve. Azonban látjuk a bibliai példákból: miután megtörténik valamilyen úton-módon ez a találkozás, rájön az ember, hogy a tudás forrása igazából az Isten. Ha rábízom magam az Istenre, ha elhiszem, hogy az ő terve sokkal jobb, és számomra sokkal kedvezőbb, mint az én ügyködésem, csak akkor tudom igazán kijelenteni, most már TUDOM! Ez az a pont, amikor rájövök, minden miattam volt, Isten nagy terve és elgondolása, megmentő projektje – ez volt Jézus Krisztus és az ő kereszthalála – akkor hálaadással fogadom el azt, Isten, az én mennyei Atyám ezt jobban tudja, és ez a hálaadás késztet arra, hogy kimondjam, de most már helyesem, TUDOM KINEK HITTEM! Mert Isten erre a SZAVÁT (az Igét, a Bibliát) adta! Amikor keresztyén ember is eljut erre a felismerésre, akkor tudja igazán elmondani Pállal azt, hogy történjen bármi, nem szégyellem az evangéliumot, ha kell szenvedek érte, még akkor is, ha emiatt kigúnyolnak és lenéznek, vagy kirekesztenek és kizárnak, újjal mutogatnak rám… nem szégyellem az evangéliumot, nem szégyellem a hitemet, mert TUDOM KIBEN HITTEM! És mivel tudom kiben hittem, ezért meg vagyok győződve arról, hogy nála biztonságban vagyok és neki van hatalma arra, hogy ha kitartok, ha megőrzőm a drága kincset, akkor jutalmul nekem adja az örök élet hervadhatatlan koronáját! – mondta az igehirdető.

A dicsőítés folytatódott rendületlenül gyönyörködve az Istenben: „Milyen erős nagy neved, erős nagy neved, Úr Jézus Krisztus Nagy Király! Milyen erős nagy neved, minden név felett. Milyen erős nagy neved, ó drága Jézus!” – énekelték tótöbbek között ezeket a sorokat is. Rácz Ervin házigazda lelkipásztor áldott tanávet kívánt, a jelenlevő ifjak pedig hálával gondoltak vissza akár a Csillagpont Ifjúsági Találkozóra, a nagytarnai SZIKE-táborra és egyéb ifjúsági programokra, melyek erőt adtak számukra.

Szóljon hozzá