Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Önfeledt öröm és divathét Szigetlanka gyermekbibliahetén

Önfeledt öröm és divathét Szigetlanka gyermekbibliahetén

A vakáció utolsó hetében gyermekbibliahetet tartottak Szatmár-Szigetlanka református gyülekezetében. Keddtől szombatig, minden nap örömmel és felszabadultan érkeztek a gyermekek, hogy tanuljanak a bibliai József történetéről.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület szakemberei által kidolgozott program szerint tartották meg gyermekbibliahetet Szigetlankán is, nyilván hozzátéve a saját ötleteket is. Divatbemutató tartottak naponként a kerettörténetben, mely könnyebbé tették a bibliai József történetének megértését, aki megkapta a tarkaruhát gyermekkorában, de mégis a nagy öltöztetŐ ruhája állt neki a legjobban. Nagy mélységeket kellett megjárjon, de tudta, Istennek terve van vele.

A szigetlankai ifjak a hét folyamán lelkesen készültek és szolgáltak Istennek a gyermekek felé, kezdve a kerettörténet eljátszásától, a játékok és a kézimunka levezetéséig, vagy a terem előkészítéséig. A gyülekezet felnőtt tagjai is magukénak érezték a hetet.

A záróalkalmon, azaz a vasárnap délelőtti vakációzáró és tanévre áldást kérő istentiszteleten Rácz Ervin lelkipásztor Pál apostolnak Kolosséiakhoz írott levele 2. részének 23. verse alapján szólt a szép számban megjelenőköz: „Ezeknek a megtartása a bölcsesség látszatát kelti ugyan a magunk csinálta kegyeskedés, az alázatoskodás és a test sanyargatása által, valójában azonban semmi értéke és haszna nincs, mert öntelt felfuvalkodottsághoz vezet.” Az igehirdető megköszönte a gyermekek mosolyát és a szülők bizalmát, s elmondta, hogy divathét margóján tanultak ugyan a gyermekek, de a templom nem divatház, Isten a szívet nézi. Éppen ezért a virtuális keresztyénség helyett a valódit kell választani, nem az alázatoskodást, hanem az alázatot, nem a kegyeskedést, hanem a kegyességet és az igazi bölcsességet.
Fontos üzenete volt az igehirdetésnek, hogy a gyermekektől meg lehet tanulni az önfeledt öröm gyakorlatát, abban nincs álca és manír, mert szívből jön.

A gyermekek meg is mutatták, hogy miről beszélt a lelkész, felszabadultak, ha kell mutogatva adták elő a héten tanultakat. Ének, aranymondás és Ige maradt szívükben, s csillogott, ragyogott arcukon, a gyülekezet örömére.

Szóljon hozzá