Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Törni, tűrni – imaheti betekintő Dabolcon

Törni, tűrni – imaheti betekintő Dabolcon

Ezen a héten tartják Dabolc református gyülekezetében az imahetet. Szilágyi István Róbert lelkipásztor a nemrég felépülő gyülekezeti terembe, otthonos környezetben vár mindenkit az alkalomsorozatra, hétfőtől szombatig 18 órára, a záró alkalmon pedig vasárnap 11 órára várnak mindenkit.

Lapunk a hétfői alkalomba nyerhet betekintést, amikor Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor hirdetett Igét Máté evangéliuma 5. részének 33-tól 35-ig  terjedő igeszakasza alapján: „Hallottátok azt is, hogy megmondatott a régieknek: „Ne szegd meg esküdet, hanem teljesítsd az Úrnak, amit esküvel fogadtál!” Én pedig azt mondom nektek, hogy egyáltalán ne esküdjetek: sem az égre, mert az Isten trónusa,  sem a földre, mert az lábainak zsámolya, sem Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa;  de ne esküdj saját fejedre sem, hiszen egyetlen hajszáladat sem teheted fehérré vagy feketévé. Ellenben ha igent mondotok, az legyen igen, ha pedig nemet, az legyen nem, minden további szó a gonosztól van.” A lelkipásztor a szavaink gyógyító és pusztító erejéről szólt, eljutva a törekedéstől a tűrés fogalmáig. Nem azt mondta most, hogy térjünk meg, hanem azt, hogy törjünk meg, mert akkor Isten képes bennünket összerakni és helyrehozni, s olyankor az jön ki, ami valójában bennünk van. Hogyan lehet tűrni a kemény szavakat? Úgy, hogy tanulunk attól a Báránytól, aki nyírói előtt néma maradt, mégis a legnagyobb igazságot hozta el életünkbe.

Az igehirdetést után a gyermekek és ifjak verses valamint énekes bizonyságtétele következett. A továbbiakban kedden Varga Szilárd Csaba a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolalelkésze, szerdán Ilonczai Zsombor szárazberki-, csütörtökön Jobb Domokos ombodi-, pénteken Kürti Tamás szatmárgörbedi-, szombaton Nagy Erika sárközújlaki lelkipásztor hirdet Igét. A záró istentiszteleten Korda Zoltán érkezik a Szatmár-Láncos Református Egyházközségből.

Szóljon hozzá