Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Tiszteld az időst! – akadálymentesítés Patóházán

Tiszteld az időst! – akadálymentesítés Patóházán

Egy olyan korban élünk, ahol az idős ember csak akkor jó, amikor segíteni tud (pl amikor a szülő munkában van, de a gyermekre valaki kell vigyázzon, ilyenkor jó az öreg is) de máskor teher sok fiatal számára. Pedig a Biblia nem ezt tanítja. A Péld. 23 részének 22 versében ezt olvassuk: „Hallgasd a te atyádat, a ki nemzett téged; és meg ne útáld a te anyádat, mikor megvénhedik”.

Mindig is mondom a gyülekezetben, hogy az idős testvéreknek sokat köszönhetünk. Ők voltak azok, akik ránk hagyták azt az egyházi örökséget, amit mi javíthatunk, fejleszthetünk. Továbbá azért is volt ez szívem ügye mindig, mert remélem majd én is idős leszek valaha J! Ezért tényleg komolyan mondom, kulcsold össze két kezedet, és adj hálát az Úrnak, ha még élnek a szüleid, nagyszüleid. Ha melletted vannak, azonnal menj, és adj nekik egy ölelést, ha pedig távol vannak ragad meg azonnal a telefont, és hívd fel őket, és mondd el nekik, hogy szereted őket.

De ezt nem elegendő csak szavakkal kifejezni. A cselekedetek is ezt kell hogy mutassák. Egyházközségünk ezt komolyan veszi, és ebben az esztendőben a HEKS, Brot für die Welt/ Kirchen helfen Kirchen és a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókja által meghirdetett pályázat által nyújtott lehetőséget megragadva, a tettek mezejére lépett, és egy az idős testvéreink számára fontos kérdés megoldásáért cselekedett.

A Patóházai Református Templom lépcsője, ha eső esik rá, vagy hó hullik rá életveszélyesen csúszóssá válik. Több ízben szóba került ennek a gondnak az orvoslása, és Istennek legyen hála ebben az esztendőben az előbb említett alapítvány és Büte Zsolt presbiter testvérünk támogatásával ez a kérdés is megoldódni látszik. Egyházközségünk a két támogató segítségével megvásárolt közzel 130 négyzetméternyi csúszásgátló csempét, amivel a templom lépcsőjét és az irodába vezető lépcsőt fogja biztonságossá tenni.

Már ebben az esztendőben terveztük ennek a munkálatnak az elvégzését, de sajnos a koronavírus járvány miatt, az aki adományként felvállalta, hogy leteszi ezt a csempét, nem tudott hazajönni külföldről, így a munkálat befejezését tavaszra halasztottuk, amikor az idő is megengedi, hogy kültéri munkálatokat végezzünk. Illetve tervbe van a Patóházai Templom bejáratának akadálymentesítésének a megoldása, annak érdekében, hogy tolókocsis testvéreink is el tudjanak jönni nyugodtan az Isten házába.

Hiszem, hogy ez a világ jobb lenne, ha mindenki megtenne mindent, annak érdekében, hogy Krisztus Urunkat felragyogtassa mindenki előtt cselekedeteivel és szavaival. Köszönjük az adományozóknak, hogy még ilyen munkálatokkal is segítenek bennünket éreztetni az idős (sok esetben rendesen járni nem tudó) testvéreinkkel azt, hogy ők nem teher, hanem drága kincsek számunkra.

Az Úr legyen őriző pásztorunk.

Szóljon hozzá