Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Tini-tábor James tesóval az Avasban

Tini-tábor James tesóval az Avasban

Közel harminc kamasz és ifjú táborozik Avasfelsőfalú közelében. Keresztúri Sándor Zsolt hiripi-, Nagy Attila magyargéresi lelkipásztor és további munkatársak szervezésében a Bibliában található Jakab (angolul James) leveléből okulhatnak a táborlakók.

A Bráda-völgyében található Bétel-házban 2019. július 14 és 20 között érdekes témák és programok gazdagítják a tiniket. Az előadásokat meghívott lelkészek tartják a Jakab gyakorlatias levele alapján. Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó hétfőn a próbákról és a kisértésekről szólt. Kedden Jobb Domokos ombodi lelkész, egyházkerületi ifjúsági előadó Isten Igéjéről és személyválogatásról beszél. Illyés Tamás érszőlősi lelkipásztor szerdán tart előadást az élő hitről. Illyés Sándor evangélikus lelkész a nyelvről és a konfliktusokról fog beszélni végül pedig Erdei Árva-István lelkipásztor Szamoskóródról érkezik, hogy szóljon a tervekről és Krisztus eljöveteléről. Jakab, azaz ahogy a szervezők is emlegetik James tesó bibliai üzeneteiből ma is sokat tanulhatunk.

A nap folyamán játékok, túrázás, íjászat és egyéb programok színesítik az alkalmakat, az esti tábortűznél pedig ismerkedés, vidámság, komolyság, filmezés és dicsőítés is lesz.

A friss és hűs patak mellett a lelki forrásból, a Szentírásból lelki táplálékot kapnak a táborlakók, melyek a kikapcsolódás mellett be is kapcsolják a táborlakókat az életbe.

Szóljon hozzá