Kezdőlap / imahét 2016 / Tele templom Pusztadarócon

Tele templom Pusztadarócon

Az elmúlt héten ökumenikus imahetet tartottak Pusztadarócon. Hétfőtől szerdáig a római katolikus templomban, csütörtöktől vasárnapig a református templomban tartották az alkalmakat. Vasárnap délelőtt és délután is megtelt a pusztadaróci református templom, nemzeti ünnepünk méltó megünneplésével fejeződött be tehát az imahét.

Hétfőn Ilonczai Zsombor beszolgáló lelkész nyitotta meg a hetet. Kedden Pakot Géza, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum lelki vezetője, szerdán Antku István mikolai plébános szolgált. Csütörtökön Jobb Domokos ombodi lelkipásztor szolgálatával költöztek át a református templomba, pénteken Molnár Eduárd pusztadaróci plébános prédikált, szombaton pedig Nagy Erika sárközújlaki lelkésznő hirdette Isten szavát. A Pusztadaróci Református Egyházközség vallásórás gyermekei, ifjai és az újonnan alakuló énekkar egész héten szolgáltak Ilonczai Zsombor lelkész vezetésével.

Vasárnap délelőtt, nemzeti ünnepet megünnepelve gyűlt össze a közösség, amikor Versényi István szamosdarai lelkész szolgált, valamint az ifjak műsoros, verses előadásban emlékeztek az 1848. március 15-i eseményekről. De ezzel még nem fejeződött be a meglepetések sorozata a gyülekezet felé, hiszen délután Kovács Sándor esperes igehirdetése zárta az imahetet, amikor a Szatmárnémeti Református Gimnázium kórusa is bizonyságot tett Mátyás Erika tanárnő vezetésével. A gimnázium imaheti karavánjának újabb állomásán mutatta fel azt az értéket, tiszta forrást, amit képvisel. Áldott imahét volt, ami rengeteg embert megmozgatott a községben.

Szóljon hozzá