Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Szupercsapat ballagása a Refiben

Szupercsapat ballagása a Refiben

Érzékeny búcsút vett a Szatmárnémeti Református Gimnázium negyedik osztálya tanitónőjétől és az alsó tagozattól. Annak ellenére, hogy időközben vette át a csapatot Erdei Brigitta tanitónő, látszott, a szívek egybe vannak forrva, a dalok és a versek között bizony nem hiányzott a könnyhullatás sem.

„Éles ész és szuper erő, a tanitónő mindig menő.” – állt a szöveg az egyenpólón, amit a negyedikesek szívesen és büszkén viseltek az elmúlt évben többször is. A versek, elmondott szövegek által visszatekintettek az elmúlt évek áldásaira a kisdiákok. Jókedvű tánc is volt a produkcióban, és lelkes éneklés is. Azt a rájuk jellemző igazságot is elénekelték, miszerint: „Mindannyian mások vagyunk/ Bár egyben-másban hasonlítunk/ Mindannyian mások vagyunk/ Még jó, hogy van néhány közös dalunk. ” Volt még közös dal bőven, de talán a legegyedibb ezek közül a Queen – We will rock you feldolgozás: „A refibe…. eljöttünk, nagyon hamar negyedikesek lettünk. Ez egy szupercsapat. Mindig az is marad.”

Erdei Brigitta tanitónő fontos tanácsokkal látta el a gyermekeket. Elmondta, hogy szívesen volt „tyúkanyójuk” és ezután sem megy messzire. Ha egy ajtó becsukódik, mindig kinyílik egy másik. – biztatta a gyermekeket, majd azt is elmondta, hogy azt, amit az alsó tagozatban tanultak, később, talán évek múlva, életük folyamán javukra tudják majd használni.

A szülők összefogásában Hariton Zsuzsannának, Varga Anikó Izabellának és Spiller Aliz munkájának köszönhetően ballagó tarisznyákat és benne útravalókat is kaptak a gyermekek. Elballagott tehát a kis szupercsapat, és még nőni fognak!

Szóljon hozzá