Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Szemünk fénye – Petőfi Sándor születésnapját ünnepelték Erdődön

Szemünk fénye – Petőfi Sándor születésnapját ünnepelték Erdődön

Az elmúlt évek során kialakult szokásnak megfelelően, 2021 első napján, az évkezdő  istentiszteletet követően, az erdődi reformátusok valamint a Petőfi Kör más felekezetű tagjai is megünnepelték Petőfi Sándor születésnapját. Ez történt költőnk születésének 198. évfordulóján is.

Január 1-én, a délelőtti istentiszteleten, az erdődi református templomban Kaszaniczki Csongor lelkipásztor hirdette az Igét Példabeszédek könyve 7. részének 2. verse alapján. „Tartsd meg parancsaimat, hogy élj, tanításomat őrizd, mint a szemed fényét!” Isten ma arra hív fel minket, hogy nagyon gondosan tartsuk meg az Ő utasításait. Ahogyan legdrágább szervünket, szemünk fényét védjük minden külső körülménytől, úgy kell szívünkben minden sátáni kísértéstől védeni magunkat, és hűségesen szívünkbe kell zárnunk Isten Szavát. Első rendbe Krisztus Kell az életünkben legyen és így áldott lehet az évünk, jó lehet nem lesz gond és probléma mentes, de aki biztos alapra építkezik az bizony nem rendül meg. Az is kegyelem, hogy élünk. Adjunk hálát, és legyen szemük fénye a Krisztus, aki eltörölt minden bűnt új életet adott számunkra Őbenne. – biztatott a lelkipásztor.

Az istentisztelet után a templom előtti Petőfi-Szendrey szoborcsoportnál koszorúztak, előtte elénekelték a Kis lak áll… kezdetű megzenésített verset.

Szóljon hozzá