Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Szatmáriak Lugos imahetén

Szatmáriak Lugos imahetén

A Lugosi Református Egyházközség ezen a héten tartja imahetét. Egyházmegyénkből két lelkipásztor is szolgált az alkalomsorozaton: kedden Rácz Ervin szigetlankai- és szerdán Szatmári Elemér tamásváraljai lelkipásztor. Lapunk a keddi alkalomba tekintett be.

Lugos református temploma valószínűleg a legtöbbet fényképezett református templom Erdélyben, ami nem csoda, hisz leírhatatlan látványt nyújt a Temes-parti templom. A szatmári egyházmegyéből két lelkipásztor nevelkedett Lugoson: Higyed István és Higyed János. Az alig nyolcszáz lelkes református gyülekezet küzd a megmaradásért, sajnos egyre ritkább a keresztelő és a konfirmáció, a gyülekezet átlagéletkora is igen magas. Hamarosan azonban bölcsőde program indul, ami reménykeltő lehet a jövőt illetően. Gáll Zoltán lelkipásztor irányításával a gyülekezet minden megtesz a lelki megújulásért és az identitás megerősödéséért.

A keddi alkalmon Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor hirdetett Igét a Máté evangéliuma első 17 verse alapján. Jézus nemzetségtáblázatából sokmindent megtanulhatunk. Első sorban azt, hogy Istennek mindannyiunkra gondja van, ő tudja mindegyikünk életéről a teljes igazságot. Ahogy az ott felsorolt nevek életében a választott nép volt fenn is és lenn is, úgy a mi életünkben is vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Egy biztos, Ő nem hagyja el az övéit.

A gyülekezet lelkesen énekelte a prédikációra felelve a lelkipásztor gitárvezetésével a tanult éneket: A szívemet átadom én. Ó nézd, leteszek mindent, lábad elé. Mi nélküled benne volt kár és szemét. Uram szívemet átadom én. A szívemet átadom én Ó nézd, könyörög lelkem új életért És elhiszem, üdvömért véred elég. Uram, szívemet átadom én.” Amig ez igy történik lesz keresztyén, lesz református és lesz magyar Lugoson.

Szóljon hozzá