Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Szatmárhegyiek Covid-Bibliája

Szatmárhegyiek Covid-Bibliája

Népünk, egyházunk nagy várakozással tekintett a 2020-as esztendő felé. Az Össztertozás Évében azt gondoltuk, hogy megemlékezéssel és nagyszerű tervekkel tudjuk meghaladni a trianoni szörnyűséges tettet, azt, hogy száz esztendeje szétszakítottságban élünk. – olvashatjuk a Szatmárhegyi Református Egyházközség Facebook-oldalán.

Ehelyett csak a történelem Urához fordulhattunk, és Róla tehettünk bizonyságot. –
A Covid-helyzet, ez a nagyon elhúzódó vírusos időszak majdnem mindenben megálljt parancsolt. Sokunkat próbára tett.
Ez alatt az idő alatt olyan kezdeményezések születtek, amelyek arra bátorítottak, merjünk mégis tervezni, felülemelkedni ezen a helyzeten. Vannak szép példák, amelyek e bezártságot jelentő, aggodalommal teljes időszaknak valamiféle értelmet, tartalmat akarnak adni. Ezért született meg az a felhívás, hogy forduljunk jobban egymás felé, Isten felé, egyházunk felé. Ennek eleget téve kapcsolódott be gyülekezetünk abba a programba, amely emléket akar állítani ezeknek a hónapoknak úgy, hogy a Szentírás felé fordítja tekintetünket.
A „Másoljuk le a Bibliát” nevű kezdeményezés így karolt át sokunkat: gyülekezeteket és azoknak tagjait. Szatmárhegyen is rövid idő alatt lett annyi jelentkező, akik kezük írásával az Írás fölé hajolva idézték fel azt a kort, amikor nem volt nyomda, hanem másolással terjesztették a Szót. A Szentírásban 1189 fejezet van. Ebből a mi csapatunknak 16 fejezet jutott. Állítsunk hát emléket a másolóknak, akiknek munkája a többi másolóéval együtt vaskos kötetbe lesz fűzve. Ha Isten megengedi, akkor láthatjuk majd mi is ezt a közös munkát, mely több száz gyülekezet önkéntesével kapcsolt össze a Lélek által. Istené a dicsőség! – fogalmazott Kovács József szatmárhegyi lelkipásztor.
Másolóink:
Erdei Karolina
Fehér Nóra Amália
Félegyházi Bianka
Király Ágota Ildikó
id.Kovács Ferenc
Kovács Jácint
Kovács József
Medgyesi Hanna Bianka
Medgyesi Krisztina
Mindák Barbara Vivien
Nagy Vanessza
Németh Izabella
Sebesi Eszter
Szabó Andrea
Tóth Eszter
Varga Petra Emes

Szóljon hozzá