Kezdőlap / Napi Ige / 2011. május 7.

2011. május 7.

Olvasandó rész: Zsoltárok 36

„… megitatod őket gyönyörűségeid folyóvizéből. Mert nálad van az életnek forrása; a te világosságod által látunk világosságot.” (10. vers)

Egy pillanatkép jelent meg előttem e versek elolvasása után.  A fáradtságtól, szomjúságtól elalélt pusztai vándorra rátalál valaki, aki friss forrásvizet ad neki, ködös tekintete pedig elkezd kitisztulni és meglátja a közeli oázist. A víz az életet jelenti a fáradt vándornak, a segítő valaki megjelenése által és segítségével, a halál sötétsége helyett megláthatja az oázist. Amit érez hála, amit mondhat köszönet. Ezt élheti át és ezt érezheti, mondhatja az, aki Isten szárnyainak árnyékába menekül az élet tikkasztó szárazságából, a rá leselkedő Gonosz és gonosz emberek elől, azzal szemben, aki, mint a sivatagi rabló, „nem a jó útra áll, és nem veti meg a rosszat”. Erről énekel nekünk a zsoltáros.

Egy lehetőség és egy figyelmeztetés is egyben az ember számára. Életünk során nem egyszer érezzük, hogy nem bírunk tovább menni, tovább lépni, nem egyszer homályosodik el előttünk a jövő, nem látjuk merre is kell menni. Mit tegyünk? – kérdezzük. Isten mellénk lép és azt mondja: „a ki akarja, vegye az élet vizét ingyen.” (Jel. 22,17) Van Istenünk, aki keresi a megfáradtat és kínálja nekünk az ő igéjének tiszta forrását, ingyen. Fogadjuk el ma is a lehetőséget, hogy éljünk ma és örökké. Ámen.

Simon Attila lelkipásztor

Tamásváralja-Nagytarna

 

Szóljon hozzá