Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Református Kollégiumok tanévnyitója Szatmárnémetiben

Református Kollégiumok tanévnyitója Szatmárnémetiben

Forrás: Szatmar.ro

 

Az erdélyi református kollégiumok országos tanévnyitó ünnepségére kerül sor a hét végén Szatmárnémetiben. A kétnapos rendezvény változatos programja közül megemlítendő a Szatmárnémeti Református Gimnázium épületének, múltjának és jelenének a bemutatása, valamint a Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusának és a Gimnázium Gyermekkórusának ünnepi koncertje.

Az országos tanévnyitón részt vesz Erdély összes református gimnáziumának képviselője. A Szatmárnémeti Református Gimnáziumba minden iskolából szeretettel várják az intézményvezetőket, az iskolalelkészeket, valamint iskolánként két diákot. A szervezők megkérik az iskolák képviselőit, hogy hozzák magukkal az intézmény zászlóját is.

Az ünnepség szeptember 17-én, 15 órakor hálaadó istentisztelettel veszi kezdetét a Láncos- templomban, ezt követően pedig a Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusának és a Gimnázium Gyermekkórusának ünnepi koncertjére kerül sor.

17-18 óra között bemutatják a gimnázium épületét és történetét, valamint érdekes könyvbemutatókra kerül sor. A szombati nap az igazgatók és vallástanárok tanácskozásával zárul.

Vasárnap reggel 10 órától zászlókkal vonulnak át a református gimnáziumok képviselői a Láncos-templomba, majd ünnepi istentiszteletre kerül sor. Igét hirdet Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Egyházkerület püspöke. Az igehirdetést köszöntő beszédek sorozata követi, majd a gimnázium ünnepi előadását tekinthetik meg az érdeklődők

 

Szóljon hozzá