Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Puritanizmusról a dunamellékiek nőszövetségi konferenciáján
[*~ alt *]

Puritanizmusról a dunamellékiek nőszövetségi konferenciáján

A puritanizmus hatása egyéni kegyességünkre, és egyéni kegyességünk hatása kisebb és nagyobb közösségeinkre mottó alatt Dunamelléki Nőszövetségi Konferenciát tartottak Mátraházán, április 27-29. között.

A Királyhágómelléki- és a Dunnamelléki Református Egyházkerület 2004-ben kötött testvéri szövetséget. Az elmúlt napokban a magyarországi testvérek meghívására Bogya Kis Mária kerületi nőszövetségi elnökként és Nagy Erika alelnökként vehettek részt a Dunamelléki Nőszövetségi Konferencián a Mátraházi Református Üdülőközpontban.

Köszöntött és a konferenciát megnyitotta Dr. Svébisné Juhász Márta DM. nőszövetségi elnök, áhítatott tartott Szabó Zsuzsa lelkipásztor. Előadást vetítéssel, beszélgetéssel interaktív módon: A puritanizmus Európában és Magyarországon címmel Balogh Judit egyháztörténész tartott. A puritanizmus hatása egyéni kegyességünkre, és egyéni kegyességünk hatása kisebb és nagyobb közösségeinkre témában pedig Somogyiné Ficsor Krisztina lelkipásztor beszélt. Bizonyságot tett hitértől „Egy család” a Budapest Fasori Református Egyházközségből.  Pilder Mária, Krisztus neveltje  címmel Szabó Zsuzsa lelkipásztor szólt az egybegyűltekhez, aki sokat gazdagodtak lelkileg a konferencián. Bogya Kis Mária Igét hirdetett a záró alkalmon. Az úrvacsora jegyeit egyházkerületünk jelenlevő lelkésznői, küldöttei szolgálták ki.

Szóljon hozzá