Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Petőfi Sándor születésnapján, Erdődön

Petőfi Sándor születésnapján, Erdődön

2020 első napján, az elmúlt évek során kialakult szokásnak megfelelően, az évkezdő  istentiszteletet követően, az erdődi reformátusok valamint a Petőfi Kör más felekezetű tagjai is megünnepelték Petőfi Sándor születésnapját. Így történt ez költőnk születésének 197. évfordulóján is.

Január 1-én, a délelőtti istentiszteleten, az erdődi református templomban Kaszaniczki Csongor lelkipásztor hirdette az Igét Királyok első könyve 19. részének válogatott versei alapján: „És íme, egy angyal illetté őt, és monda neki: Kelj fel és egyél. És mikor körülnézett, íme, a fejénél volt egy szén között sült pogácsa és egy pohár víz.” Itt van az Isten mellettünk. Velünk van, ahogy Illést sem hagyta el és újabb feladatott bízott rá, úgy reánk is feladatokat bízz ebben az évben is és erőt ad ennek elvégzéséhez – biztatott a lelkipásztor.

Az istentisztelet után a templom előtti Petőfi-Szendrey szoborcsoportnál koszorúztak, előtte elénekelték a Kis lak áll… kezdetű megzenésített verset és elhangoztak a 136. zsoltár szavai: „Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert kegyelme örökké tart!…”

Szóljon hozzá