Ny lt nap a Refiben

Forr s: szatmar.ro

A szatm rn meti Reform tus Gimn ziumban szombaton fogadt k azokat a sz l ket, akik a felekezeti iskola el k sz t oszt ly ba szeretn k ratni a gyerekeiket.

Az idei vi ny lt nap mott j ul egy Ap czai id zetet v lasztottak a pedag gusok, mely szerint “Ezerszer boldogabb az, aki innen j l csiszolt lelket visz mag val”.

Az el k sz t oszt lyosok term ben fogadt k a vend geket, hogy a sz l k ez ltal is betekint st nyerjenek, hogyan is n z ki egy el k sz t s k sz m ra berendezett tanterem. A gy lekez s alatt a gyermekek ismerkedtek az okost bl val, ami osztatlan sikert aratott a kicsik k r ben. Mekker Melinda tan t n ni egy dr maj t kkal v rta a kiv ncsi apr s gokat. A j t k sor n Bergeng ci ba kalauzolta ket. Ott azt n tal lkoztak a szomor kir lyn val, a baj t azonban a kicsik j tan csai seg ts g vel orvosolt k.

M g az egyik teremben a feln tteknek mutatt k be az iskol t, r szletezve az int zm ny ltal ny jtott szolg ltat sokat, v laszoltak a felmer l k rd sekre, egy kisfilmet tekinthettek meg a sz l k az elm lt n gy v sikeres s lm nyteli pillanataib l , egy m sik teremben a kicsik egym ssal ismerkedtek, uzsonn ztak, hiszen a kir lyn feltariszny lta ket mindenf le finoms ggal . Amint Mekker Melind t l, a negyedik oszt ly tan t n j t l megtudtuk, iskol jukat f k pp az rt aj nlj k, mert gy v lik, a felekezeti oktat s egy eg szs ges v d burkot von a gyerekek k r .

A k telez tananyag mellett a Refiben napk zis tev kenys gek is zajlanak. D lut n a tan t n k s szaktan rok foglalkoznak a gyerekekkel, akik n pt ncot, modern t ncot, sakkot, kos rlabd t, k zilabd t, sz st tanulhatnak, vagy r szt vehetnek furulyaoktat sban is. A gyerekek sz m ra ig ny szerint eb det is biztos tanak.

Vélemény, hozzászólás?