Növeld hitünket! – konfirmáció Erdődön

Édes Istenünk! Sokszor tényleg feladjuk a keresést, mert nem ott, nem akkor, és nem úgy találunk rá a sokszor emlegetett mennyei otthonra. Köszönjük, hogy ma is útbaigazítasz bennünket, és arra segítesz minket, hogy hitünk legyen az iránytűnk, a Bibliánk pedig a térképünk. Hála Neked az uticélért, a nekünk készített országodért! Ámen! – ezzel az imádsággal kértek áldást az konfirmandusokra Erdődön, ahol két fiú tett bizonyságot hitéről.

Vasárnap a délelőtti istentiszteleten Kaszaniczki Csongor a Lukács evangéliuma 17. részének 5. és 6. verse alapján hirdetett Igét: „Az apostolok azt mondták az Úrnak: Növeld a hitünket. Az Úr pedig így válaszolt: Ha annyi hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a szederfának: „Szakadj ki gyökerestől, és eressz gyökeret a tengerben!”, szót fogadna nektek.” Mi emberek azt szeretnénk, hogy Jézus csak úgy belénk töltse a hitet és akkor úgy gondoljuk többre lennénk képesek De Jézus más vár, azt várja, hogy éppen azzal a kevéssel hittel fogjunk hozzá, amink van, és majd akkor meglátjuk, hogy mire vagyunk képesek. Tehát csak Jézusra nézz mindig hittel amennyi van és kezdj el cselekedni annyi hitel, amid van a többit bízd Jézusra! – bátorított az igehirdető.

Szabó Nikolas és Bodor Dávid ifjú szent hitéről vallást tett és felhatalmazást nyert az úri szent vacsora vételére, a gyülekezet pedig velük együtt örvendezett.

Vélemény, hozzászólás?