Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Nőnapi áldások Halmiban

Nőnapi áldások Halmiban

Rendhagyó nőszövetségi bibliaórán vehettek részt a Halmi Református Egyházközség Szegedi Erzsébet Nőszövetség tagjai március 8-án, pénteken.

A szokásos nőszövetségi bibliaórára gyülekeztek az asszonyok, de azért sejteni lehetett, hogy itt valami készül. Hol egy doboz süteményt, hol egy tortát, hol egy hidegtálat, vagy éppenséggel finomabbnál finomabb üdítőket csempésztek be szerető szívű asszonyok a bibliaórára.

A bibliaóra énektanulással, az imahétre való készüléssel és igemagyarázattal vette kezdetét.  Elek Arnold lelkipásztor az 1Mózes 41,50 verse alapján vezette fel a témát: egyes házasságban, hitvalló módon? címmel.

Az igei magyarázat után interaktív beszélgetés alakult ki, s egymás hite és gondolata által épülhettek a jelenlévők. Ezek után következhettek a meglepetések. A lelkipásztor egy – egy szál virággal köszöntötte a nőszövetség jelen lévő tagjait, megköszönve szeretetüket s a gyülekezetben kovászként aktivizálódó szolgálatukat. A nőszövetség köszöntötte a Zoltánokat, egy csodaszép szív alakú tortával és egy palack jó minőségű fehér borral. Majd ezt követően sokféle finomság kerülhetett az asztalra. Áldott és gyümölcsöző együttlét volt. Köszönet érte először az Úristennek, majd pedig azoknak akik, ma is fontosnak tartják az egymásról való megemlékezés gondolatát, örömet, hálát és tiszteletet éreznek egymás iránt. A bibliaóra és a szeretetvendégség után a nőszövetségi tagok jó példával elől járva átvonultak a bűnbánati istentiszteletre. Áldott az Úr az ünnepért, a közösségért. Köszönjük az asszonyokat, gyülekezetünk nőtagjait.

Szóljon hozzá