Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Müller Dezső: Alámerül Atlantiszom

Müller Dezső: Alámerül Atlantiszom

Megjelent Müller Dezső nyugalmazott lelkipásztor Alámerül Atlantiszom című verseskötete.

Müller Dezső 1953. szeptember 13-án született Zilahon. Ott járt iskolába és érettségizett 1972-ben. Segédmunkásként kezdett dolgozni. Kétéves katonai szolgálatot követően 1975 nyarán felvételizett a Kolozsvári Református Teológiára. 1979-ben két évre Zilahra került segédlelkésznek, ezt követően a kisbábonyi, majd a kispeleskei egyházközség helyettes lelkipásztora. Innen hívta meg a Nagybányai Református Egyházmegyéhez tartozó vámfalusi egyházközség, ahonnan több mint tíz év szolgálat után ment nyugdíjba.

A versírást tizenkét éves korában kezdte. Első verseire magyar szakos tanárai (Kiss Kálmán, Tatár Géza, Fábián Béla, Orosz György), majd irodalmi lapszerkesztők (Hervay Gizella, Lázár László, Márki Zoltán, Cseke Gábor) figyeltek fel. Tizenhét évesen közölt először, az Ifjúmunkásban Öreg fa című versét hamarosan újabbak követték. A katonaság, teológia elvégzése és a lelkipásztori szolgálat kezdeti nehézségei miatt hosszabb szünet után csak jó tíz esztendeje kezdett újra írni, azóta rendszeresen jelentkezik újabb versekkel. Verseit az Ififórum, a Romániai Magyar Szó, a Kelet-Nyugat, a Szamoshát mellett a Szatmári Friss Újság, a Harangszó, a Református család, a Református Szemle, az Igehirdető, a Szamos, a Hepehupa, a Kelet-Nyugat, a Várad, a Helikon és a Bihari Napló közölte.

Önálló kötetei: Törpe Hold (1996), Eleven áldozat (1999), Rimánkodó Szívverésben (2003), Szomorúfűz (2006), Örök menetelés (2009), Fénylő arcú Isten (2009), Fogadj szívedbe (2011), Harangkehely (2014,2017).

Képiró Gyula lázári református lelkipásztor az alábbi szavakkal ajánlja a kötetet és bemutatását a gyülekezet Facebook oldalán: “Január 17-én vasárnap a délelőtt 11 órai kezdésü istentiszteletünket követően sor kerül a lázári református gyülekezeti teremben Nt. Müller Dezső nyugalmazott lelkipásztor, költő, alkotó legújabb verses kötetének hivatalos bemutatójára. A verses kötet címe Alámerül Atlantiszom és az aradi székhelyű Irodalmi Jelen kiadó gondozásában jelent meg. A kötet ára 20 lej amelyet vasárnap a szerzőtől meg lehet vásárolni és ugyanakkor a szerző által személyre szabottan dedikáltatni lehet a helyszínen. A könyvbemutató esemény egyben médiaesemény is, amely az írott médiában is meg fog jelenni. Szeretettel hívjuk és várjuk az irodalom kedvelőket-érdeklődőket a szerző nevében is! Találkozzunk tehát vasárnap ezen az eseményen!”

Fábián Tibor kritikáját az alábbi linken olvashatjuk el: https://tiszatajonline.hu/?p=136083 

Szóljon hozzá