Kezdőlap / imahét 2016 / Mened khelyen, Meny imahet n
[*~ alt *]

Mened khelyen, Meny imahet n

A Meny i Reform tus Egyh zk zs g imahet n szolg lhattam szombaton. Mened khely ez a gy lekezet, de nemcsak a huszonhat vvel ezel tti esem nyek miatt, hanem az rt is, mert most is j a v ros zaj b l odamenek lni.

Paniti-Teleky Zolt n p sztorolja jelenleg ezt a gy lekezetet, gyesen. Az imaheti alkalmon a gy lekezet negyven sz zal ka jelen volt, ami azt jelenti, lni akar, s a j v je is van. A hit k r , a templom k re gy lekezik jelenleg is az alig t bb mint sz z f s reform tus magyars g. De mindenk ppen j l tni azt, hogy a v llalkoz k, gazd lkod k nagy r sze ott tervezi a j v j t. Lehet, hogy jelenleg sokan k lf ld n dolgoznak, de rvendve hallgattam azt, hogy vissza akarnak j nni. Nem hagyj k Meny t.

A gy lekezet lelkip sztora is l a gazd lkod s lehet s g vel. M h szet ut n most kecsk k p sztorol s ba fogott. T bb mint sz zharminc kecske “dupl zza” meg az ltala p sztorolt gy lekezet “l leksz m t”. Feles g vel, Paniti-Teleky Orsoly val egy tt, gy is gyakorolhatja a j p sztor szerep t. De nem megy ez a lelkip sztori szolg lat rov s ra! Most jelenleg Szil gyszeg gy lekezetet is megkapta beszolg l i feladatul. A gyermekek s ifjak nevel s t, a feln tt nekkar szakszer vezet s t s a k ntori szolg latot is lelkesen v gzi. K zben lelkigondoz st is tanul a Gy k ssy Endre Lelkigondoz i s Szuperv zori Int zetben.

A meny i k z pkori templom sz ps ge is csod latram lt , a gy lekezet azonban k ls seg ts gre szorul az rt, hogy fel j ttassa az ” si Siont.” Van, nemcsak volt let a kicsiny telep l sen.

A Panity-Teleky Zolt nnal k sz lt interj t a Harangsz R di ban kb. egy h nap m lva hallhatj k, addig azonban k pgal ri val aj nlom a t vish ti gy lekezeti let sz ps g t.

Szóljon hozzá