Kezdőlap / Függőleges / M ly ts!

M ly ts!

Egy verssel kezden m gondolataimat:

n sok.

Te sol.

s.

Mi sunk.

Ti stok.

k snak-

J , tudom, nem sz p vers, de legal bb m ly- M lyen sz nt .

A kommunik ci sz zad t, vtizedeit lj k. Az, ami a 16. sz zadi egyh zreform ci idej n m g a nyomda volt, az most m r ink bb az internet, a k z ss gi oldalak, TV, r di – Megosztjuk rz seinket, leg jabb tr fe inkat, mosolyunkat, haragunkat, j ruh nkat, csal di-, egyh zi esem nyeinket. K z lj k mindenkivel, akivel csak lehet. Azonban ezek a megoszt sok, kapcsolatok, k zl sek is legt bbsz r felsz nesek. Sz tk rt lj k, nem az rt, hogy valaki l ssa, hanem az rt, hogy a lehet legt bb ember l ssa. A valaki nem rdekel, a mindenki ann l ink bb. Ez azonban annyira szem lytelen, hogy a viszontv lasz sem lehet m s, mint a felsz n kaparg l sa. Hogy vagy? (Nem rdekel, a v laszt meg se v rom) Mit csin lsz? (Ezt is az rt k rdezem, hogy elmondhassam, n mit teszek) K v l mosoly, bel l pokol, k v l komoly, bel l h bort. s sorolhatn m k pmutat kapcsolataink le r s t.

A kapcsolat azonban nem csak r lad sz l. s nem is csak v zszintes. Ha ennyire elhamarkodjuk emberi kapcsolatainkat, mennyire sz nunk id t f gg leges kapcsolatunk pol s ra. Isten m ly tett ezen a kapcsolaton, a j szol, a kereszt ezt jelk pezi. Rajtunk a sor, hogy tov bb poljuk ezt a kapcsolatot, gy, hogy v gre szrevessz k: is sz lni szeretne hozz nk. Mert sokszor hallottam: hiszek n az Istenben (micsoda sz vess g!), m g im dkozni is szoktam hozz ! ( r lj Isten, hogy sz lok hozz d!) Ez rt nem kell templomba menni. (Ez rt biztos nem)

K rd s az, hogy mikor engedem meg, hogy is sz ljon hozz m? Ig je, az igehirdet s ltal. Rohan vil gunkban magukra a lelkip sztorokra (els vagyok n) is jellemz , gyorsan lerendezik a besz lget st Istennel: Uram nincs r d id m, mert ppen a te gyed rt dolgozom! men!

Oswald Chambers gy fogalmazza meg: Az Istennel val mag nos, csendes k z ss g nk m lys g t l f gg rte v gzett nyilv nos szolg latunk rt ke.” Ez a reform ci alapja. Ez kell legyen let nk alapja. Ma sok dolgom van, teh t t bbet im dkozom. Aki a g d rben van, fejezze be az s st! Vagy m ly tsen? Nem is tudom. Besz ld meg Vele!

R cz Ervin

Szóljon hozzá