Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Más emberként – szigetlankai konfi-tábor és virágvasárnap

Más emberként – szigetlankai konfi-tábor és virágvasárnap

Nagytarnán töltötték a hétvégét a szigetlankai konfirmandusok, rágyúrva a június 2-án megtartandó konfirmációra. Pénteken és szombaton tartalmas programok várták őket a Nagytarnai Ecosunhomeban, vasárnap a délelőtti pedig Szigetlankán a délelőtti istentiszteleten énekkel szolgáltak. Tizenkét konfirmandus volt jelen a csapatépítő programon. 

Pénteken délelőtt indultak útnak a templom elől. Nagy izgalommal várták a konfi-tábort, mert hallották a tavalyi konfirmandusok élménybeszámolóját. Az élmény e csoport számára sem maradt el, de ami még fontosabb, ők is közelebb kerültek Istenhez. A tavalyi csoport jórészt annak a tábornak köszönheti, hogy szinte egyben maradt, és a konfirmáció után is még mindig aktív csapata a gyülekezetnek. Ilyen előzményekkel indult útnak ez a csoport.

Minibiliaórák, beszélgetések, szituációs gyakorlatok, éneklés, foci, szabadidős tevékenységek tarkítottak a tábort, melynek témája a tízparancsolat és a kegyelem volt. Este láthatatlan színház mélyítette az üzenetet és tette fogékonyabbá a fiatalokat a lelkiekre. Átélhették azt, amit Mózes tapasztalt az égő csipkebokornál és közelebb került ezáltal hozzájuk nagypéntek és húsvét csodája is. Egyik fiatal meg is fogalmazta: más emberként tér haza, mint ahogyan érkezett. Szombaton néhány szigetlankai presbiter gondoskodott a finom testi táplálékról, így érezhették azt, hogy a gyülekezet egy nagy család, mely a konfirmáció után is szeretettel várja őket. Fizikailag fáradtan, de lelkileg teljesen feltöltve érkeztek haza a táborból.

Vasárnap a délelőtti istentiszteleten a megtelt szigetlankai református templomban bizonyságot is tettek a konfirmandusok énekkel, Papp Krisztina kántornő vezetésével: Méltó a Bárány, Hozsánna a Dávid fiának. Rácz Ervin lelkipásztor a Lukács evangéliuma 19. részének 31. verse alapján prédikált: „Ha pedig valaki megkérdezi tőletek: Miért oldjátok el? – mondjátok ezt: Az Úrnak van szüksége rá.” Jézusnak szüksége van egy szamárra is, fogalmazta meg kissé önkritikusan az igehirdető, biztatva a gyülekezetet arra, hogy értékes emberek. Értékünket egyrészt az támassza alá, hogy Isten teremtményei vagyunk, ő pedig nem alkotott silány minőséget, másrészt Isten nem az egyik arkangyalát, hanem egyszülött Fiát adta értünk, így értékelt fel minket.

Az istentisztelet végén keresztelésre került sor, a lelkipásztor pedig szeretettel hívott mindenkit a húsvéti ünnepkör eseményeire. Minden nap hétfőtől szombati 18 órától nagyheti istentiszteletre, csütörtök este úrvacsorai közösségbe, nagypénteken pedig délelőtti istentiszteletre várnak mindenkit. Húsvét első- és másodnapján délelőtt 10 és délután 17 órától is várnak mindenkit, vasárnap délelőtt úrvacsoraosztás. A hét folyamán a helyi lelkipásztor mellett nyugdíjas lelkipásztor, teológiai hallgató, legátus is hirdet Igét, szolgál a gyülekezeti kórus, a nőszövetség, a Lanka Duó, valamint énekelnek és verset mondanak az ifjak és a gyermekek.

Szóljon hozzá