Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Március 15. Patóházán

Március 15. Patóházán

Közzel 70 ember gyűlt össze vasárnap Patóháza református templomában emlékezni a hősökre.

Tolnai János helyi lelkipásztor a 25. zsoltárból alapján hirdette az Igét, amely arra buzdított, hogy emlékezzünk elődeinkre, de ami még fontosabb Isten nagy cselekedeteire hívta fel a figyelmet.

A vallásórások, ifisek és kórus tagjaink szolgáltak ezen az ünnepi alkalmon. Az istentisztelet második része a templomkertben folytatódott, ahol Kánya Réka szavalt, majd megkoszorúztuk a kopjafát, amit azok emlékére állítottak, akik életüket áldozták (vagy éppen valamit tettek) népünkért. Továbbiakban a három csapat közös éneke, majd Nemzeti Imánk és a Székely Himnusz eléneklése után az ünneplő sereg átment a gyülekezeti házba, ahol egy kis szeretetvendégségben volt része.

A nőszövetség is besegített a szeretetvendégség lebonyolításában és megszervezésében, sőt még anyagiakkal is támogatta azt.

„Köszönetet mondok Darabant Irénkének, Darabant Arnoldnak, Patocs Timeának és kedves férjének az adományokért, amellyel a szeretetvendégséget támogatták. És természetesen a kedves feleségemnek Tolnai Zelmának. S.D.G!” – írta közösség  oldalán Tolnai János lelkipásztor.

Szóljon hozzá