Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Maradjatok énbennem! – Konfirmáció Szigetlankán

Maradjatok énbennem! – Konfirmáció Szigetlankán

Négy lány és négy fiú konfirmált Szigetlankán, a megszokottnál hónapokkal később, de annál nagyobb lelkesedéssel, odafigyeléssel és ügyesen.

„Vezess Jézusunk, véled indulunk, küzdelemre hív az élet…” – énekeltél a 436-os ének sorait a konfirmandusok vasárnap délelőtt, bevonulva szeretteik közé a templomba, hogy meghallgassák Isten Igéjét és bizonyságot tegyenek hitükről.

Szigetlankán a Jézus Krisztus példázatairól szóló igehirdetés-sorozatban erre a vasárnapra jutott az Igazi szőlőtő, azaz János evangéliuma 15. részének első 8 verse, Rácz Ervin lelkipásztor a 4. vers első felét emelte ki: „maradjatok énbennem és én tibenneteket!”  Mindenekelőtt a kapcsolataink megerősítésére szólított fel az Ige, azaz a függőleges és vízszintes-, Istennel és emberekkel való viszonyunk konfirmálására. A gyümölcs nem teljesítménykényszerrel nő, hanem terem, aminek titka az, hogy Krisztusban maradjunk, ha egyáltalán beléptünk az Ő erőterébe, fogadjuk be Őt és kész ottmaradni! – biztatott az igehirdetés.

Az úrasztalától a Zsoltárok könyve 20. részének 6. verse szólt: „Akkor örvendezünk győzelmednek, és zászlót emelünk Istenünk nevében. Teljesítse az Úr minden kérésedet!” Győztes csapatba hívta a konfirmálókat az Ige. Életünk legnagyobb csatáját Krisztus megvívta a kereszten, s hív az igaz hitben megegyező, örök életre elválasztott seregbe. Kiskáté, nagykáté, bibliai Ige és énekeskönyvi ének hangzott az ifjak ajkáról, közben pedig énekelték a meghívásra válaszul: „Újszövetséged elfogadom, magam egészen odaadom…”

Az ünnepi esemény mintegy pecsétjeként megkereszteltetett Mezei Kadosa Marcell. A keresztégben hívott el minket Isten, mi pedig erre a meghívásra a konfirmációkor válaszolunk. – fogalmaz a kiskáté. Jó volt ezt egy istentiszteleten belül látni.

A végén Papp Krisztina kántornő Áldás című éneke valóban áldástolmácsolás volt: „Az Úr áldjon meg Óvjon meg Arca ragyogjon rád És kegyelmezzen Az Úr fordítsa Feléd arcát Adjon békét neked Ámen, ámen, ámen Legyen rajtad Pártfogása Egész házad Támogassa Legyen áldott Minden magzat Ezerízig Teutánad Jelenléte El ne hagyjon Benned éljen Körülzárjon Te előtted Te mögötted Veled járjon Veled járjon Mikor alszol Mikor ébredsz Mikor gyászolsz Mikor örvendsz Mikor nyugszol Mikor küzdesz Ott van érted Ott van érted.”

Szóljon hozzá