Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Kirándultak a pettyéni gyerekek

Kirándultak a pettyéni gyerekek

Jutalomkiránduláson vettek részt a pettyéni református gyerekek Genda Árpád Szabolcs református lelkipásztor vezetésével az elmúlt hétvégén.

Szombaton reggel hétkor indult el a kisbusz tizenegy gyermekkel és öt felnőttel Nagyvárad felé. Már fél tízkor a váradi állatkert lakóit csodálhatták meg a gyermekek, itt órákat töltöttek el. Három gyermek megmosolyogtató gondolatokat olvasott fel bizonyos állatokról azok ketrecei előtt, így mutatva be a többieknek az állatkert lakóit.

A többórás állatkerti séta után ellátogattak a Partiumi Keresztény Egyetemre, ahol reménységeink szerint többen is tanulni fognak majd a még kisiskolás gyermekek közül. Ezt követően ellátogattak Nagyvárad főterére, megtekintették a Fekete sas Palotát, mely a szecessziós építészeti stílus remekműve. Központi sétájukat az evangélikus templom meglátogatásával zárták, ahol Mátyás Attila evangélikus lelkész mutatta meg a templomot és a templom udvarában levő evangélikus egyházközség által működtetett óvodát. A nap záróeseményeként önfeledt időtöltés következett a rogériusz negyedbeli gyermekvárosban.

Ezt követően bő két órás út után hazaérkeztek. Jövőre Isten segítségével megismételik a jutalomkirándulást, az azt kiérdemlő gyermekekkel és az őket elkísérő felnőttekkel.

Szóljon hozzá