Kezdőlap / Református hírek / Királyhágómellék adománya az iszapkárosultak javára

Királyhágómellék adománya az iszapkárosultak javára

Vendéglátóik körében a királyhágómelléki küldöttség. Az eddig beérkezett adományokat az iszapkárosultak javára épülő új házak berendezésének finanszírozására fordítják

Balról jobbra: Csűry István püspök, Steinbach József püspök, Köntös László főjegyző és Dr. Huszár Pál főgondnok

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület küldöttsége – Csűry István püspök, Forró László főjegyző, Salánki Lóránt előadótanácsos – december 22-én, Pápán átadta a Királyhágómelléki Református Egyházkerület gyülekezeteinek az iszapkárosultak javára gyűjtött adomány első részletét, 3 millió forintot, a Dunántúli Református Egyházkerület pénztárának.

Az átvételnél jelen volt: Steinbach József püspök, Dr. Huszár Pál főgondnok, Köntös László főjegyző és Bellai Zoltán főtanácsos.
Steinbach József püspök tájékoztatta a királyhágómelléki küldöttséget a Dunántúli Református Egyházkerülethez eddig beérkezett adományokról, amelyeknek összege már közel 40 millió Ft. A püspök szólt arról is, hogy az iszapkárosultak tragédiája megérintette az egész magyar reformátusságot, s a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül is, határon innen és túl nagyon sokan a bajba jutottak segítségére siettek.
A püspök elmondta azt is, hogy a Dunántúlra beérkezett adományok hatékony és átlátható felhasználása érdekében ad hoc kuratórium jött létre, a Dunamelléki és a Dunántúli Egyházkerület, valamint a felvidéki adományozók képviselőiből, s kérte Csűry püspököt, hogy a Királyhágómelléki Egyházkerület is delegáljon egy tagot a Kuratórium következő ülésére.
Amint arról hírt adtunk, a Kuratórium az első ülésén úgy döntött, hogy az eddig beérkezett adományokat az iszapkárosultak javára épülő új házak berendezésének finanszírozására fordítja. Ez ügyben felveszi a kapcsolatot a helyi önkormányzatokkal és a Katasztrófavédelmi Hivatallal.
A két egyházkerület vezetése köszönetét fejezi ki a Királyhágómelléki Egyházkerületben élő

Szóljon hozzá