Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Kilencedik Kopácsi-vetélkedő szombaton, Erdődön

Kilencedik Kopácsi-vetélkedő szombaton, Erdődön

Ebben az évben is megtartják a Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedőt és ifjúsági találkozót. Kilencedik alkalommal hívjak az ifjakat a megmérettetésre és a találkozási alkalomra.

Szombaton 10 órától várnak minden jelentkezőt Erdőd város rendezvénytermébe. Az előzetes jelentkezések alapján Arad, Bihar, Szilágy és Szatmár megyéből érkeznek négyes csapatok. Mintegy 15 alakulat várható. Két fordulója lesz a vetélkedőnek: egy csapat és egy egyéni rész. Az idei Kopácsi-vetélkedő tananyaga két részre oszlik: Egyetemes egyháztörténet kategóriában Augusztinuszról tanulhatnak a jelentkezők, a magyar egyháztörténeten belül pedig Szenczi Molnár Albert lesz a téma.

Mindenkit várnak szeretettel, nemcsak a jelentkezőket, fél 2-kor, az ifjúsági, azaz a SZIKE-istentiszteletre, ahol Petróczi Szabolcs bagaméri lelkipásztor, az alkalom igei mottója alapján prédikál: „Az éjszaka múlóban, a nappal pedig elközelgett, vessük le azért a sötétség cselekedeteit, és öltsük fel a világosság fegyvereit.” (Róma 13,12) Ezt követően felesége Petróczi Anita tart előadást, előtte, közben és utána pedig a Szegletkő együttes fogja dicsérni Istent énekben. Az istentisztelet végén lesz az eredményhirdetés.

Szóljon hozzá