Kezdőlap / Nincs kategorizálva / Karácsonyi Harangszó

Karácsonyi Harangszó

Forrás: Harangszó

Emlékezetes karácsonyi emlékek elevenedik fel a királyhágómelléki reformátusok ünnepi számának egyik népszerű rovatában. A karácsonyi Harangszóban, minden írás, legyen az Ravasz László 56 karácsonyán íródott áhítata, Wass Albert prózai írása, betlehemes játék, a testet öltés csodájáról és evangéliumáról beszél.Ravasz László 1956 karácsonyán íródott áhítata és Csűry István királyhágómelléki püspök pásztorlevele olvasható az ünnepi lapszám címoldalán.
Ismét jelentkezik, a tavaly indult Karácsonyi emlék című rovat, melyben több ismert egyházi személyiség – idén: Veres Kovács Attila, Bereczki András és Széll Katalin – élete egy-egy emlékezetes karácsonyát tárja az olvasó elé.
Karácsonykor minden Jézusról beszél – e cím alatt olvashatjuk az testet öltés evangéliumát Balázsné Kiss Csilla tollából, A Lélek csendje rovatban.
Az ünnepi lapszám két oldalas ifjúsági rovatában Fiú születik címmel betlehemes játék, valamint Visky István: Gyermek a jászolban című írása olvasható.
Az irodalmi összeállításban Wass Albert: Karácsonyi mese című prózai írását, valamint Babits Mihály, Móra László és Olosz Lajos egy-egy versét, illusztrációként pedig ismert képzőművészek alkotásait találjuk.
Jegyzetet és karikatúrát tartalmaz a Mozaik-oldal, míg az Óesztendő-oldalon a szokásos év végi számvetés, egyebek mellett a lap idei szerzői listáját is tartalmazza.
A Harangszó – 2012-ben is változatlan áron – megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.

 

Szóljon hozzá