Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / J jj a messzi t jr l! – Hazat r s vas rnapja Nagykolcson
[*~ alt *]

J jj a messzi t jr l! – Hazat r s vas rnapja Nagykolcson

Az elm lt vhez hasonl an a nagykolcsiak id n is nagyon v rt k a ,,Hazat r s Vas rnapj t”! Ez az a nap, mikor a Nagykolcsr l elsz rmazottak jra egy tt lehetnek rokonaikkal, bar taikkal.

A reform tus templomban megtartott idei nnepi istentiszteleten Mih ly Lehel jonnan megv lasztott szamoskrass i lelkip sztor hirdette az ig t, J zusnak a t kozl fi r l sz l p ld zata alapj n.
Az ifjak m sora mintegy v laszul szolg lt a hallott ig re s annak magyar zat ra. A fiatalok zenete m r az els dalban megfogalmaz dott: ,,J jj a messzi t jr l, oh j jj haza”. A versek s nekek arr l az tr l sz ltak, melyet az otthont l t vol l v ember tesz meg. N ha a k v ncsis g, n ha a jobb kereseti lehet s g, a jobb meg lhet s rem nye az, mely hajtja az embert, de egy biztos: ha egy nnep k zeleg, m ris hi nyzik az otthon melege, a csal dtagok s bar tok k zels ge. Ilyenkor j egy tt lenni, felid zni a r gi eml keket s a megtett tr l besz lgetni.

gy volt ez a hazat r s napi m sor ut n is: az nnepi istentiszteletet szeretetvend gs g k vette a helyi kult rotthonban, ahol a gy lekezet tagjai r gen l tott szeretteikkel t lthettek el egy kis id t. Rem lj k j v re is sokan elj nnek majd s sz v kbe v sik az nnepi m sor sor n elhangzott nek sorait:,,Ne feledd, a rokon s bar t v r: a hazat r s napj n szeretettel v runk R d, a templom harangja ha csend l, az Asrnak adj h l t, hisz seg tett t ged utadon t.”

Szóljon hozzá