Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Fotópályázat eredményhirdetése – Templom harangtoronnyal
1. Dr. Tóth-Piusz István - Templom harangtoronnyal

Fotópályázat eredményhirdetése – Templom harangtoronnyal

Megvan a nyertese annak a fotópályázatnak, mely a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából írattatott ki, s péntektől, Szatmárnémetiben a „macskaköves út” mentén található kávézóban lesz kiállítva.

Harmadik alkalommal hirdette meg digitális fotópályázatát a Szatmári Református Egyházmegye.  A pályázat címe nem is lehetne más a jubileumi évben mint: Reformáció – megújulás. A pályázat igei mottója: „tisztítsátok meg életeteket KÉPmutatás nélküli testvéri szeretetre!” (1Péter 1,22)

A pályázat témája szerint, olyan képeket vártak, melynek üzenetében benne van a megújulás, visszaformálódás, hitújítás, fény a sötétség után… Nem csak kimondottan vallási jellegű fotók ezek, de üzenete, a szerző szabad fantáziájára bízva, valamilyen szinten kapcsolódik a reformációhoz.

Dr. Tóth Piusz Istvánról, a nyertesről megtudtuk, hogy Budapesten él, hobbija a fotózás, munkája szerint építesz és jogász. Előbbi meg is látszik fotóin. A nyertes fotó a Nyírbátorban készült, elmondása szerint egy szerencsés pillanatban. A hivatalos eredményhirdetésre, pénteken 2-kor a CRUSH-ba ugyan nem tud eljönni, de október hónap folyamán átveszi nyereményét.

A pályázat eredménye:

  1. Tóth-Piusz István: Templom harangtoronnyal
  2. Szőnyi István: Megújulás – Devecser
  3. Szabó Thaimeiner Dora – Fohász
  4. Nemes Zoltán ‘mettor’ Születőben (V. Halásztelki Művésztelep, 2016.
  5. Nagyné Igaz Melinda Sára – Megújulás forrása
  6. Lakatos Lilla: Hid
  7. Adlevák Alexandra Dóra: Legszorosabb kötelék
  8. Jerszi Gabriella – Óvó kezek
  9. Kucsera Jenő – Hittel az életért
  10. Kali Nóra – Az élet csodás

Részletek hamarosan!

Szóljon hozzá