Kezdőlap / Ifi / Idén is lesznek a vakációs bibliahetek

Idén is lesznek a vakációs bibliahetek

Idén is lesznek a vakációs bibliahetek

Nagyvárad – Idén sem maradnak el a hagyományos vakációs bibliahetek a református egyházközségekben a KOEN Alapítvány által összeállított munkafüzetek alapján. Szerdán bemutató napot tartottak a csillagvárosi református templomban.

Királyhágómelléki Református Egyházközséghez tartozó gyülekezetekben több éves hagyománya van az egységes vakációs bibliaheteknek, melyeket évről évre a hollandiai Keresztény Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány (KOEN) által összeállított munkafüzetek alapján szerveznek meg. Szerdán a csillagvárosi református templomban bemutató napot tartottak azzal a céllal, hogy ismertessék meg a leendő szervezőkkel az idei tematikát. Vinczéné Pálfi Judit lelkipásztortól, a program koordinátorától megtudtuk, hogy hetvenhárom – többségében Bihar megyei – gyülekezetből közel százan vettek részt a bemutató napon. A napokban a szomszédos egyházmegyékben is megtartották, illetve megtartják az ismertetőt. A vakációs bibliahetek a vakációzó gyermekek számára kíván közel egy hetes tartalmas programmal szolgálni.

Csapatépítés

Az idei téma a csapatépítés, melyet a „Vigyázz, kész, rajt!” jelszó alatt rendeznek meg a gyülekezetekben. Minden napnak más-más bibliai történet áll a középpontjában. Ezeket játékos formában dolgozzák fel a résztvevők korosztályához igazítva a napi mondanivalót. Szó lesz többek között Gedeon elhívásának történetéről, az irgalmas szamaritánusról, Zebedeus fiairól, Jakabról és Jánosról egyaránt. Mária és Márta példáján keresztül szemléltetni fogják a gyerekeknek, hogy hogyan osszák be kiegyensúlyozottan erőiket a rájuk mért feladatoknak az elvégzésére. Nem csak a Bibliából, hanem a tudósok világból is elhangzanak majd történetek, mint például az amerikai William Colgate szappangyáros esete, aki keresetéből minden tizedik dollárt Isten ügyére ajánlott fel. Az első bibliahetet egyébként éppen a Csillagvároson tartják június első hetében.

Mészáros Tímea

 

Szóljon hozzá