Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Isten mindenütt jelen van – misszió a PMN-en

Isten mindenütt jelen van – misszió a PMN-en

A Partiumi Magyar Napok programdömpingje közepette a Kossuth-kertben, a Harangszó Rádió missziós sátra lehetőséget biztosított az elcsendesedésre és az Istennel való közösség mindenütt jelenvalóságának megélésére.

Szombaton már délután 15 órakor lelkes ifisek segítségével Rácz Ervin egyházmegyei sajtóreferens irányításával készen állt a terep, a Meghallgat-Lak Sátor, a Láthatatlan színház helyszíne és a szólt a hangfalakból a keresztyén könnyűzene. Már ekkor felfigyeltek az emberek arra, hogy ott valami más történik.

Az Élő Kövek keresztyén zenei együttes koncertjére szép kis közönség gyűlt össze. Kovács Sándor esperes köszöntő beszéde után az együttes tagjai fiatalos, lendületes, modern és igényes zenével dicsőítették Istent. Az Érmellékről érkező csapat bizonyságot tett arról, hogy örökké az Urat imádják, vágynak rá, mert így lehetnek igazán eredeti emberek. Figyelő tekintetek, olykor könnyes szemek, de örömteli mosolygós arcok kisérték végig koncertjüket. Voltak emberek, akik csodálkozva sétáltak el a sátor mellett, meglepődtek azon, hogy ilyen is van, meg-megálltak pár percre, Isten tudja milyen gondolatokkal, majd továbbálltak útjukon. Áldott, igazi missziós alkalom volt, köszönet érte az Élő Köveknek, akiknek a szolgálata által a jelenlevők is lelki házzá épülhettek.

A koncert után Láthatatlan színházba várták a jelentkezőket, akik a tékozló fiú történetét élhették át bekötött szemmel, de a többi érzékszervüket használva. Majd erről az érzésről beszélgethettek a lelkigondozókkal. Kitűnő alkalom volt arra, hogy a szívek megnyíljanak, jó beszélgetések alakultak ki.

Üzenet volt ez a Partiumi Magyar Napokon résztvevők számára: Isten mindenhol ott van, nem lehet Őt templomba zárni. Ezt valaki egyszer így fogalmazta meg: van egy jó és egy rossz hírem. A jó hír: Isten mindenütt jelen van. A rossz hír: Isten mindenütt jelen van.

Szóljon hozzá