Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / A református esperesi hivatalé volt a nyertes salátástál

A református esperesi hivatalé volt a nyertes salátástál

Forrás: Szatmar.ro

Péntek délután a Ferencváros – Olimpia labdarúgó mérkőzéssel, majd az azt követő Tankcsapda koncerttel megkezdődött a 12. Partiumi Magyar Napok csúcsra járatott része. Szombaton és vasárnap az események túlnyomó többsége a Kossuth-kertre koncentrálódik, ahol fokozottan érezhető az együvé tartozás érzete.

Ha síp, dob és nádi hegedű nem is, de hatalmas zenebona adta meg a kezdet alaphangját szombat délelőtt. Gólyalábas bohócok járták be az egész Kossuth-kertet, felkeltve nem csak a gyerekek, de a bográcsokat már főző felnőttek érdeklődését és bámulatát is. Felvonulásuk a Babytrend színpadtól indult, ahol egész nap a gyerekekről szólt a világ. Volt mesetábor, bábjáték a debreceni Ort-Tiki Társulat előadásában. A színpad közelében az Aranykapu mutatta meg, milyen játékokkal szórakozhattak őseink gyerekként. Bizony, a mostani csöppségek is legalább annyira élvezték.

Az egészséges életmód kedvelői és a sport szerelmesei is megtalálhatták a kedvükre való programokat, például a vívóbemutatónak hála.

A különböző műsorok mellett állandó programok várták az érdeklődőket. A Zöld Ház előtt megtekinthető kollégánk, Czinzel László főszerkesztő „Színház az egész világ” című színházi fotókiállítása. A könyvutca, a gyerekutca és a partiumi mesterségek utcája különböző érdekességekkel rukkolt elő. Megtekinthettük többek között a sárközi faragómester, Kurtinecz Péter Tankcsapdát mintázó alkotását is. A Sárközújlaki Református Nőszövetség, a Bogdándi Hagyományörzők, valamint a Mezőpetri és Kálmándi Nőszövetség tagjai pedig betekintést engedtek a partiumi ízek világába, a helyszínen készített hagyományos népi ételek segítségével.

A délelőtt egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye a Környezetvédelmi Ügynökség által szervezett „Készítsünk és fogyasszunk el közösen egy nyári salátát az egészséges életért” akciójának eredményhirdetése volt. A 23 nyári kosár közül a zsűri a református esperesi hivatal kosarát találta a legkreatívabbnak, legszebbnek és leggazdagabbnak, megelőzve a Hello Margot valamint a Kolcsi Polgármesteri hivatal kosarát. Az első helyezett egy napelemmel működő multifunkciós töltőt, a második helyezett egy ugyancsak napelemmel működő hússütőt, a harmadik helyezett pedig egy szökőkutat nyert.

Szóljon hozzá