Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Hála a nőszövetségi konferenciákért

Hála a nőszövetségi konferenciákért

A járványügyi helyzet miatt nagyobb tömegrendezvényeket még mindig nem lehet megszervezni. Konferenciák, találkozók, táborok, egyházi rendezvények, koncertek maradnak el az előírások miatt. Kétségbeesés helyett hisszük, ez is van valamiért. Talán azért, mert annyire siettünk, hogy be kell várjuk a lelkünket. Programok rendezvények érték egymást az egyházban is, és talán elfejtettünk hálát adni érte, pörgött az élet, s talán nem értékeltük eléggé. Itt van tehát az alkalom, hogy hálával nézzünk vissza a megtett útra. Ebben segít a refszatmar.eu oldal.

HÁLA rovatunk első fejezetében Nagy Erika egyházkerületi nőszövetségi alelnököt, egyházmegyei nőszövetségi elnököt, sárközújlaki lelkipásztort kértük meg, ossza meg gondolatait az Egyházkerületi Nőszövetségi Konferenciával kapcsolatban, a szombaton lett volna, majd tekintsünk vissza az elmúlt évek konferenciáira. Konkrétan az elmúlt hét év konferenciáira tekinthetünk most vissza.

Nagy Erika lapunknak elmondta: 2019-ben a Nagybányai Református Egyházmegyébe kebelezett Avasújváros református templomában tartotta a KREK Nőszövetsége a 20. Egyházkerületi Nőszövetségi Konferenciáját. Két évtizeden át, évről évre találkoztak nőtestvéreink nyaranta mindig más egyházmegyében. Két évtizednyi szolgálatért Isten szeretetének missziójában való örömteli együttlét volt az a jubileumi találkozó. Idén, 2020 július 18-án Zilahon találkoztunk volna egy újabb jubileumi eseményért való hálaadás alkalmával: hiszen 30 éve alakult újjá a Romániai Református Nőszövetség a kommunista diktatúra bukása után.  Egy újabb kiemelkedő esemény résztvevői lehettünk volna! A pandémia miatt sajnos nem találkozhattunk Zilahon, de lélekben együtt vagyunk! Fogadjátok szeretettel Nt. Bogya Kis Mária elnök asszony és a nőszövetségi elnökség köszöntését, valamint nőszövetségi összefoglalónkat ebből az alkalomból, amelyet Rácz Ervin lelkész, sajtóreferens készített. Tekintsétek meg újra a tavalyi jubileumi felvételeket! Imádkozzunk a járvány megszűnéséért, a betegek gyógyulásáért, az egészségügyi dolgozók helytállásáért, egyházunk megerősödéséért ebben az egész világra kiterjedő nehéz időszakban.

2019

Menjetek be kapuin – 20. Nőszövetségi Találkozó

Posted by refszatmar.eu – a Szatmári Református Egyházmegye Honlapja on Saturday, July 20, 2019

Uram közel voltam hozzád

Posted by refszatmar.eu – a Szatmári Református Egyházmegye Honlapja on Saturday, July 20, 2019

Menjetek be kapuin hálaadással! – Avasújvárosban tartották a huszadik nőszövetségi konferenciát

Huszadik alkalommal tartottak nyári nőszövetségi konferenciát, mely évek óta a legnépesebb rendezvény a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben. Idén a Nagybányai Református Egyházmegye, pontosabban Avasújváros gyülekezete adott otthont az eseménynek.

Menjetek be kapuin hálaadással! – Avasújvárosban tartották a huszadik nőszövetségi konferenciát

2018

A családról a kisperegi nőszövetségi konferencián

Páratlan, korszerű, a legrészletesebb elemekre is kiterjedő szervezés és gazdag program várta azt a közel másfélezer résztvevőt, akik elérkeztek Kisperegre a XIX. Nyári Királyhágómelléki Nőszövetségi Konferenciára.

A családról a kisperegi nőszövetségi konferencián

 

2017

Hívő, református asszonyok együttimádkozása Nagyváradon

H v , reform tus asszonyok egy ttim dkoz sa Nagyv radon

 

2016

Kétezer éber református asszony konferenciája Kőröskisjenőn

K tezer ber reform tus asszony konferenci ja K r skisjen n

2015

Nőszövetségi konferencia volt Krasznán

N sz vets gi konferencia volt Kraszn n

2014

Imádkozó asszonyok a magyar nyelvű Biblia fővárosában

Kincsünk a magyar nyelvű Biblia mottóval július 19-én, szombaton a nagykárolyi református templomban tartotta a Királyhágómelléki Református Nőszövetség a XV. konferenciáját. Három püspök (Dr. Márkus Mihály nyugalmazott dunántúli püspök, Ft. Csomós József tiszáninneni főpásztor és Ft. Csűry István királyhágómelléki elöljáró) jelenlétében több mint másfélezer asszony gyülekezett a templomba és köré, hogy áldja és dicsérje mindenható Urát Királyhágómellék legnagyobb református tömegét megmozgató eseményén. De nem csak tömeg volt ott, hanem egy gyülekezet, egy közösség.

Imádkozó asszonyok a magyar nyelvű Biblia fővárosában

2013

Hitvalló asszonysereg a Láncos templomban

Több, mint 1500 nő imádkozott együtt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület XIV. nőszövetségi konferenciáján a szatmárnémeti Láncos templomban július 20-án. A hitvalló asszonyok a csordultig telt hajlékban a hitvallásról, hitvalló életről, valamint a Heidelbergi Kátéról hallhattak előadásokat és igehirdetéseket, a tisztújítás után pedig úrvacsorai közösségben élhették meg a csodát.

Hitvalló asszonysereg a Láncos templomban

 

Szóljon hozzá