Évadzáró Hit és gyógyítás

Támaszról, hitről és tévhitekről szólt az évad utolsó Hit és gyógyítása a Németi Református Egyházközség gyülekezeti termében.

Pénteken koraeste 18 órától dr. Bzduch Árpád házigazda konferálása után Versényi István szamosdarai református lelkipásztor szólt a bethesdai beteg meggyógyításának bibiliai történetéről és biztatott arra, hogy támasza legyünk a betegeknek.

Dr. Varga Katalin bőrgyógyász szakorvos „Jaj azt ne vágasd ki! – Hitek és tévhitek bőrönk egészségéről” – címmel tartott előadást. Hogyan születnek a tévhitek? Okozzák félelmek, szorongások, fantáziák, kultúrális és társadalmi hatások, részleges vagy pontatlan adatok alapján levont következtetések, illetve arról, hogy a beilleszkedésért, elfogadásért cserébe hajlandóak vagyunk engedelmeskedni a csoport nyomásának és az egyértelműen helytelen elgondolások ellenére a többség oldalára állunk. (Asch kísérlet) Az előadó szólt a sebészeti kimetszések hogyanjáról, a hagyományos és otthoni praktikák veszélyeiről, illetve a napozásról és a fényvédelemről. Aranyszabály: Ha két héten belül nem múlik el, forduljon orvoshoz!

Mészáros Gergely zongoratanár, a Szatmár-Láncos Református Egyházközség kántora Frescobaldi Girolamotól és Sebastian Bachtól játszott orgonán. Kovács Árpád Gábor Romhányi József Bölcs Bagoly, illletve Marhalevél című verseit adta elő. A Hit és gyógyítás ősszel folytatódik!

Vélemény, hozzászólás?