Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Erőforrás – SZIKE Kakszentmártonban

Erőforrás – SZIKE Kakszentmártonban

Folytatta egyházmegyei karavánját a SZIKE, azaz Szatmári Református Egyházmegye Ifjúsági Közössége. A reformáció hónapjában Kakszentmárton lelkes gyülekezete fogadta az ifjakat.

Vasárnap délután 18 órától Kürti Tamás beszolgáló lelkipásztor köszöntötte a gyülekezetet, aki k ökumenikus közösségben voltak jelen az alkalmon, több korosztályt is képviselve.

Varga Szilárd Csaba a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolalelkésze hirdette az Igét: “Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Mt 11,28) Szükségünk van erőforrásra, és erre Jézus a legalkalmasabb személy. A tenger habjai, minket embereket, sokszor ellepnek, de Ővele ezen is felülkerekedhetünk. Ő erőt ad a hét minden napján, a reggeleken és a hétfőkön is. – biztatott a lelkipásztor.

Suhart Evelin szavalata válaszolt az igehirdetésre, aki Wass Albert: Üzenet haza című versét mondta el. A dicsőitő zenét a Bízz Band, azaz a Szatmári Református Egyházmegye dicsőitő csapata vezette, énekelve több ismert ifjúsági éneket, Meghívtál, hogy vízre lépjek, Rejts most el, Tedd a terhed elé, Tied a dicsőség…

Rácz Ervin ifjúsági előadó, szervező, megköszönte a gyülekezet fogadtatását. A kicsiny gyülekezet tagjai számára ünnep volt az alkalom, nagy örömmel vettek részt, és még nagyobb szeretettel fogadták a vendégeket, ifjakat és örök ifjakat.

Szóljon hozzá