Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Drágagyönggyé vált könnycseppek – Anyák napját ünnepelték Kiskolcson
[*~ alt *]

Drágagyönggyé vált könnycseppek – Anyák napját ünnepelték Kiskolcson

          „Köszönöm Istenem az Édesanyámat” – hangzott el a szívből jövő hálaadás különböző megfogalmazásban a kiskolcsi gyermekek és ifjak ajkáról, május első vasárnapi istentiszteletén.

          Az Anyák napját május első vasárnapján ünneplik: Magyarországon, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Szerbiában és Litvániában. Magyarországon 1925 május 8-án Petri Pálné, az államtitkár felesége vezette be , aki Amerikából hozta az ötletet. Közel egy évszázada fordítunk megtisztelő figyelmet az édesanyákra.

A kiskolcsi gyermekek és ifjak lelkesen készültek az ünnepi műsorra, megtanulva a kedves köszöntőket , énekeket  és kézzel díszítették az ajándék üvegpoharakat. A hosszú próbák alatt minden remekül sikerült. Az ünnepi percekben különös csoda történt: az érzékeny gyermekszívek könnyre fakadtak. Lelkük mélyéből tört utat a könny , mely drágagyönggyé  vált, hiszen minden édesanya szerető mosolya csillogott bennük. A megható ünnepség végén fényképeket, díszített üvegpoharat, könyvjelzőt kaptak az édesanyák csemetéiktől.  A lelkipásztor nem feledkezett meg azokról sem, akiknek már felnőtt gyermekei vannak, mert könyvjelzőre írt áldással köszöntötte őket  : „Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged!” 4Móz 6,24.

          Az igehírdetés utolsó gondolataival köszöntünk minden édesanyát :

                     „Jézusom, kérlek, nézz le reám, és áldd meg édes jó anyám!

                     Mindig ragyogd be éveit, töröld le hulló könnyeit!

                     Áldd meg, ha szolgál minekünk, és ha imát mond érettünk,

                     Te hallgasd meg, ha felsóhajt! Erősítsd szívét, vígasztald!”

Szóljon hozzá