Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Bibliaismereti vetélkedő (hamarosan!)

Bibliaismereti vetélkedő (hamarosan!)

Nagytiszteletű Egyházmegyei Ifjúsági Előadók! Nagytiszteletű Lelkipásztor Testvérek! Igen tisztelt Vallástanárok és Vallástanárnők!

Az idén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre az Egyházkerületi Bibliaismereti Vetélkedő! Hasonlóan az elmúlt évekhez, az idén is két szakaszban történik a megmérettetés. Minden egyházmegye szervezze meg a megyei szakaszt. Hogy milyen időpontban, és milyen tételsor alapján, az az egyes egyházmegyék saját döntése és szervezése. (Ha az időpont megegyezik az Érmelléki Egyházmegye időpontjával, akkor kérésre elküldöm a mi tételsorunkat.)

Az egyházkerületi szakaszra november 2-án kerül sor. Helyszín: Nagykágyai Református Egyházközség Kezdési időpont: 10 óra. A szatmári megyei szakasz október 26-én lesz Szigetlankán, 16 órától.
Az idén egy négy éves sorozatot folytatunk, melynek címe A Terv.

Ez alatt a négy év alatt szeretnénk a Szentírás fontosabb történeteit végigvenni.

Az idei bibliai részek:
1. Háborúban – Józs 1-2; 6-8; 23-24
2. Válogatott férfiak és nők – Bír 2-4; 6-8; 13-16
3. A nagyok bukása – 1Sám 8-13; 15
4. Pásztorból király – 1Sám 16-18; 24; 2Sám 6; 1Krón 17
5. Bűnök viharában – 2Sám 11-12; 18-19; 1Krón 21-22; 29

A vetélkedő csapatok az előző évek mintájára mind a megyei, mind a kerületi szakaszon kérdésekre kell feleljenek, emellett igyekszünk egyéb, kreatív próbákkal is színesíteni a vetélkedőt. Az egyházkerületi szakaszra ebben az évben sem lesz kiegészítő anyag. Fontos tudnivalók:

– A vetélkedő csapatok 4 tagúak lehetnek, és a gyülekezetük ifjúsági közösségét képviselik.
– Abban a gyülekezetben, amelyikben nincsen aktív ifjúsági csoport, csak az adott gyülekezet tagjai közül állíthatnak össze a csapatot.
– A csapatoknak nem lehet tagja az, akinek felsőfokú teológiai (pl. lelkész, teológus, vallástanár, diakónus) vagy egyéb kapcsolódó (pl. hebraisztika) végzettsége van, vagy abban vesz részt.
– A csapat tagjai konfirmált fiatalok lehetnek, vagy olyan 14. életévüket betöltött fiatalok, akik nem reformátusok, de a vetélkedőn képviselt református gyülekezet ifjúsági közösségének aktív tagjai.
– A kerületi szakaszra minden egyházmegye csak egy csapatot küldhet, kivéve azt az egyházmegyét, melynek csapata a tavalyi vetélkedő első helyezettje, ők idén biztos résztvevők címvédőként, s mellettük még egy csapat kijuthat az illető egyházmegyéből. – A felkészülést az új fordítású Biblia (MBT), vagy a 2014-es revideált új fordítású Biblia (RÚF) alapján kérjük. Kérünk minden egyházmegyét, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy képviseltetni tudja magát az egyházkerületi szakaszon! Áldott Bibliaolvasást, jó készülést kívánunk!

Testvéri szeretettel, Jobb Domokos, egyházkerületi ifjúsági előadó,
Bán Alpár érmelléki ifjúsági előadó

Szóljon hozzá