Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Betekintés Batiz imahetébe

Betekintés Batiz imahetébe

Imahetet tartanak ezen héten Batiz református templomában. Még elmúlt szombaton elkezdődött az alkalomsorozat, 18 órakor kezdődnek az alkalmak, a hétfői istentiszteletbe nyerhetünk rövid betekintést.

Fábián Csaba nagyecsedi református lelkipásztor hirdette az Igét a Hegyi beszédből, Máté evangéliuma 5. részének 37. verse alapján: „Ellenben ha igent mondotok, az legyen igen, ha pedig nemet, az legyen nem, minden további szó a gonosztól van.” A mai világban fekete sokszor fehér, a fehér néha fekete meghasadnak az evidenciák, Pilinszky szavaival élve. A világhoz ragaszkodunk vagy az Úr Jézus beszédeihez? – szólt a kérdés az igehirdetőtől. Szelídíteni akarjuk a fogalmat. A tolvaj nem lop, hanem eltulajdonít vagy lenyúl valamit. A gyilkos nem öl, hanem életellenes cselekményt hajt végre, mintha valami hivatás lenne ez – vannak, akiknek az is. A házasságtörő nem paráználkodik, csupán partnert cserél. A sikkasztó nem csal, hanem téves elszámolást nyújt be. A hazug nem hazudik, hanem valótlant állít. Az abortusz nem magzatgyilkosság, és így tovább. Krisztus keresztjéhez kell vinnünk hazugs életünket, csak Ő tud megtisztítani.

Az igehirdetést követően Király Lajos esperes, házigazda lelkipásztor köszöntötte a szép számban megjelenteket és a lelkipásztort, majd két kórusmű eléneklése között Török Máté zongorajátéka örvendeztetett. A gyülekezet énekkara szép énekekkel szolgált.

A továbbiakban kedden Kurta Szabolcs Pocsajról, szerdán Huszár László Szinérváraljáról, csütörtökön Bencze-Kádár Bertold Domahidáról és a záró alkalmon, pénteken Lovász István Máramarosszigetról érkezik igehirdetők. Szeretettel várnak mindenkit minden nap 18 órától.

Szóljon hozzá