Kezdőlap / Református hírek / Az ősz legnagyobb református találkozója

Az ősz legnagyobb református találkozója

Sajtóközlemény – Budapest, 2011. szeptember 14.

Mindenkit szeretettel vár az idei ősz legnagyobb református találkozója!

A Magyarországon és a határon túl élőket is szeretettel várja a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület a 2011. szeptember 17-én, Fábiánházán tartandó „Szatmár határok nélkül” elnevezésű ünnepélyes találkozójára.

Az egész napos eseményen kulturális műsorok, hazai és határon túli néptánc csoportok, zenei előadások, koncertek szórakoztatják a vendégeket.

Szabadtéri istentiszteletet tart Bölcskei Gusztáv a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, köszöntőt mond Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke.

Lesz ünnepélyes állampolgársági eskütétel és sor kerül Fábiánháza és Szamoskrassó (Románia) testvér települési szándéknyilatkozatának aláírására is.

A rendezvényen jelentik be a Református Nemzeti Emlékpark létrehozását, ennek tiszteletére a hazai és határon túli egyházi képviselők közösen állítanak kopjafát.

A környező településekről a szervezők külön buszokkal szállítják a rendezvény helyszínére és vissza az érdeklődőket, a különjáratok menetrendjét mellékletként csatoljuk.

Fülöp István országgyűlési képviselő, a Reformátusok Szatmárért Egyesület elnökének nyilatkozata:

„Keresztyén szellemiségben és a keresztyén értékrendhez kötődve hoztuk létre a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesületet. Egyesületünk a történelmi Szatmár kimeríthetetlen kulturális kincseinek, értékeinek tárházát kívánja bemutatni, gyarapítani.

A „Szatmár határok nélkül” elnevezéssel szeptember 17-én Fábiánházán tartandó egész napos rendezvényünk már az új és maradandó közösségi és kulturális értékek megteremtését célozza. Egyesületünk tagjainak, a céljainkkal szimpatizáló embereknek, szervezeteknek közös igénye az, hogy rendszeresen találkozzanak, és együtt legyenek a szatmáriak, a határon innenső és a határ túlsó oldaláról egyaránt.

A Református Nemzeti Emlékpark létrehozásának gondolata, az Emlékpark szükségessége ugyanezen gondolatok alapján született meg, és ugyanezen értékeket kívánja maradandóan megőrizni!

Méltónak kell lennünk történelmünkhöz, elődeink törekvéseihez, hitéhez. Utat kell mutatnunk az utánunk következő generációknak, hiszen csak így maradhatunk meg keresztyénnek és magyarnak Európában.

Hiszem és vallom, hogy múltunk nélkül csonka a jelenünk és nincs jövőnk!”

 

Bővebb információ:

Molnár Viktor

Telefon: +36 30 768 7996

Email: reformatusok.szatmarert@gmail.com


Szóljon hozzá