Kezdőlap / jegyzet / Aranyvas rnap – g a negyedik gyertya
[*~ alt *]

Aranyvas rnap – g a negyedik gyertya

adventAranyvas rnap meggy lt a negyedik gyertya is az adventi koszor n. M g mindig tart a v rakoz s, de az Advent decemberi csendje hatalm ba ker ti az embert, nincs bizonytalans g az rkez s fel l, biztosak vagyunk, hogy elj n, amit v runk, elj n a kar csony.

Sorra el gnek a gyerty k, meleg kal cs illata t lti be letter nket, lelk nkben feh ren hull a h , felvessz k nnepl ruh nkat, mert gy illik v rni az Angyalt. Az zletekben hatalmas tolong s, mindenki aj nd kot v s rol, meglepet st k sz t szeretteinek, tele vagyunk k ls csillog ssal, csillagsz r f nyek cik znak, de vajon felk sz tett k-e a lelk nket is a Megv lt befogad s ra? Megsokasodnak a tennival k, kitakar tjuk a lak st, nnepi teleket, s tem nyeket k sz t nk, kar csonyf t d sz t nk, megv s roljuk al az aj nd kok, teh t minden k sz van, minden k sz l. Sok a dolgunk, s pp a l nyegre nem maradt id nk, hogy lelk nket is megtiszt tsuk, hisz Krisztus nem a tiszta szob ba akar bel pni, a lelk nk ajtaj n kopogtat, s bizony nagyon sokan nem k sz lt nk fel a vend gfogad sra. Nem tudunk ajt t nyitni, vagy m r az ajt nkat is befalaztuk? A betlehemi csillagot k d, felh takarja el, nem mutat utat p sztorl let nknek. De sohasem k s megtenni az els l p st.

Halljuk meg a kopogtat st lelk nk ajtaj n, mely nem tolakod , l gyan, finoman, rezzen sszer en hangzik. N zz nk szembe nmagunkkal, s az aj nd kok mell tegy k oda a sz v nket is, hogy ltala igazi rt ket adhassunk. Hogy m lys g ben rezhess k meg a megv lt szeretet nnep t, az ltalunk befogadott Krisztus r k parancsolat t, hogy ltalunk is jobb v lj k a vil g. Asgy osztogass, hogy minden sokszorosan t r l meg benned, s meggy jtott gyerty d l ngja gy raszt igazi f nyt, meleget. Vil g tsanak a bels f nyek, leted befogad j szoll v lj k, hogy tebenned is megsz lethess k a Krisztus, hisz odakint z zmar s, rz ketlen a vil g, megfagyott k nnycseppek v rj k lelked gyerty inak szeretet-meleg t. Legyen ldott az nnep, lobbanjon fel benn nk a szeretet, a megbocs t s, a tiszta b kess g! Mert ez az igazi aj nd k.

Elek Gy rgy

Szóljon hozzá