Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Anyák napja Szamosdarán

Anyák napja Szamosdarán

Huszonöt gyermek verses-énekes bizonyságtételét hallhatta a vasárnap délelőtti istentiszteleten a szamosdarai gyülekezet anyák napja alkalmából.

Versényi István a Szamosdarai Református Egyházközség lelkipásztora a Márk evangéliuma 10. részének 13-tól 16-ig terjedő versei alapján hirdette az Igét: „Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok pedig megdorgálták azokat, akik ezt tették. Amikor Jézus ezt észrevette, haragra gerjedt, és azt mondta nekik: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba. Aztán megölelte és kezét rájuk helyezve megáldotta őket.”

Versényi Krisztina tiszteletes asszony, vallás-magyar szakos tanár felkészítésében adták elő ünnepi műsorukat a gyermekek, akik ezt követően egy-egy szál virággal ajándékozták meg az édesanyákat. A presbiterek azokra az édesanyákra és nagymamákra is gondoltak, akiknek gyermekei nem szerepeltek, így minden ünnepelt egy-egy szál virággal térhetett haza.

Szóljon hozzá