Kezdőlap / csillagpont / A központ körbevesz – Megkezdődött a Csillagpont

A központ körbevesz – Megkezdődött a Csillagpont

Kilencedik alkalommal szervezik meg a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót. A Magyar Református Egyház tizedik évében Debrecenben a Böszörményi úti egyetemi campus területén tartják meg a közkedvelt eseményt.

Kedden délután már fogadták a regisztrációs asztaloknál a többezer fiatalt, kikre hitéleti, kulturális, közéleti, tudományos, pszichológiai, zenei és sportprogramok várnak egészen szombatig. A mintegy háromezer regisztráló közül, több mint egyharmad az Erdélyi- és a Királyhágómelléki Református Egyházkerületből érkezett. Szatmár megyéből is egy busznyian indultak útnak, de többen önkéntesként már az elmúlt héten megérkeztek, hogy szolgáljanak az eseményen.

Kedden este, a nyitó istentiszteleten a Csillagpont Band zenekar ifjúsági énekekkel készítette a fiatalokat az Ige hallgatására. Bedekovics Péter a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője köszöntötte az ifjakat, majd Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a Magyarországi Református Zsinat lelkészi elnöke elmondta, a hit útján járni olyan, mint a biciklizés, amire azok tudnak bennünket megtanítani, akik már maguk is tudnak, átölelve, hogy ne dőljünk el, ameddig meg nem tanuljuk, hogy kell egyensúlyozni. „Isten vesz bennünket körbe, ez az ő nagy titka. Ő a kör középpontja, minden tekintet reá irányul, de egyúttal Ő a kör perifériája is… az anyaszentegyház csodás édesanya, milliókat is körül tud ölelni, mert kezeit a Szentlélek mozgatja. Érezzétek, hogy Isten országa körülvesz benneteket, miközben ti a középpontban keresitek Őt!” – biztatta a fiatalokat Bogárdi Szabó István.

A nyitó istentisztelet igehirdetője Czeglédi Péter Pál hajdúbagosi lelkész prédikációjában az ötezer ember megvendégeléséről (Márk evangéliuma 6. rész 33-44. versei) szóló történeten keresztül emlékeztette a résztvevőket a lelki éhség különböző formáira. Hiába adott minden a Csillagponton is ahhoz, hogy lelkileg feltöltődjön az ember, időről időre vissza kell térnünk Isten szeretetéhez – vagyis a forráshoz. Ugyanakkor arra is biztatott a lelkész, hogy merjünk engedni a krisztusi parancsnak, hogy: te adj – a hitedből, a szeretetedből, a vidámságodból, de a könnyeidből is.

A nyitó est folyamán még számos programra várták a résztvevőket. Többek között fellépet a Lóci játszik és a kolozsvári Laudate is. A minden tudatmódosító szertől mentes fesztiválon, a következő napokon a fellépők között lesz még a Platon Karataev, The Biebers, a Helyes Beat és a Deniz Live zenekar. A programok között szerepel, az istentiszteletek, előadások között, Marvel-kvízest, video és design workshopok, élő könyvtár és várostrom, valamint kézműves foglalkozások, lehetőségek piaca… Az ötnapos fesztiválon a teremtésvédelmre, többek között a szelektív hulladékgyűjtés által is odafigyelnek.

A legfontosabb azonban az, hogy Isten szeretet veszi körül a résztvevőket. Lehet még csatlakozni. Bővebb információ a csillagreg.reformatus.hu weboldalon található.

Szóljon hozzá