Kezdőlap / Református hírek / A Harangszó augusztusi első számából

A Harangszó augusztusi első számából

Forrás: Harangszó

Nagybányai konfenciára készül a partiumi és erdélyi Presbiterszövetség. A királyhágómelléki reformátusok lapjának legfrissebb számában az esemény részletes programja is olvasható. Emellett Csohány János István királyunk emlékezetét idézi fel, valamint a Generális Konvent temesvári üléséről is olvashatunk.

„A nyugati-európai típusú keresztyén állam- és egyházszervezet kialakítása, az önálló magyar állam és latin típusú egyhz nemzetközi elismertetése, majd megvédése fűződik első királyunk, István nevéhez” – írja az állam- és egyházszervező uralkodóról Csohány János egyháztörténész, a lap címoldalán induló sorozatában.
A Harangszó vezércikkét ezúttal Sárkány Viola jegyzi. Írásának címe: Templomok menedéke.
A lapszám Egységben című rovata beszámol a Generális Konvent plenáris üléséről, melynek ezúttal a „szórvány szórványa”, azaz Temesvár nyújtott otthont, példás szervezéssel.
Orgonát avattak Várad-réten – olvasható a Református élet rovatban. Emellett a Bocskai Társaság érmihályfalvai díjátadó ünnepélyéről, valamint az első alkalommal megszervezett, de máris nagy sikert aratott hegyközi keresztyén családi délutánról is olvashatunk.
Ismét jelentkezik a lap Éneklő egyház rovata, melyben Orosz Otília Valéria a nagyvárad-újvárosi kórusünnepről és az érmelléki kórustalálkozóról tudósít. Ugyanő a Mementó rovatban, a tragikusan elhunyt Veres László Zsolt érmihályfalvai kántor-karnagyra emlékezik.
Második, befejező részéhez érkezett a Tisza István mártír miniszterelnök hollandiai emlékezetét ismertető sorozat, melynek szerzője Hermán M. János.
A nagybányai, kerületi szintű presbiteri konferenciára készülők érdemes átböngésszék a lap Presbiter oldalát, mely az augusztus végén zajló konferencia részletes programját is tartalmazza.
A Hírvivő rovatban az idei bibliaiskolai táborról, a budapesti lelkészüdültetésről és a Diaszpóra Alapítvány megújult honlapjáról olvashatunk.
A lapszám Szép Ernő és Reményik Sándor egy-egy versét közli.
A Harangszó megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.

 

Szóljon hozzá