Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / A feltámadott Úr békessége átformál – Imahét Németiben

A feltámadott Úr békessége átformál – Imahét Németiben

A feltámadott Úr békessége átformál – ez volt a mottója az imahét csütörtöki állomásának, a Szatmár-Németi Református Gyülekezetben.

Fodor Elemér nyugalmazott lelkipásztor a János evangéliuma 20. részének 19. verse alapján hirdette az Igét: A tanítványok szívében nyugtalanság és békétlenség honolt a zsidóktól való félelem miatt. Bennünk is sokféle félelem van, éppen ezért nekünk is szól Jézus: Békesség néktek! Gyakori köszönési forma ez a Bibliában, de mi reformátusok is, Jézustól tanulva így köszönünk. Sajnos bármennyire vágyódunk erre, nagy hiánycikk ez a mai világban is. A békesség megrontója ma is, mint pl. József pátriáka idejében, az irigység és a gőg. Józsefnek a halálát kívánták testvérei irigységből és büszkeségből. Ezért nem volt békességük.

Mint ahogyan az egyetemes imahét programja üzeni: az átformálódás az egyetlen kiút ebből a békétlenségből is. A magunk erejéből képtelenek vagyunk erre. Maga Jézus hozhatja a békességet. Fogadjuk el!

Sipos Miklós, házigazda lelkipásztor köszöntésében elmondta: Husvét reggelén Mária Magdaléna számára és húsvét estéjén a tanítványok számára Jézus hozta a sötétségből világosságra való kiutat. Ma is a vele való találkozás segíthet.

A nőszövetség verses-énekes műsorával fejeződött be az alkalom. Holnap Sztán Zsolt, görög katolikus plébános, a Németi templomban,ugyancsak ebben az időpontban,  délután 17 órától hirdeti az evangéliumot.

Szóljon hozzá