Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / A Bolyki Brothers Szatmárnémetiben

A Bolyki Brothers Szatmárnémetiben

Csak Róla szól néven évente evangelizációs alkalmakat szerveznek a refszatmar.eu és a Harangszó Rádió megalakulásának évfordulóin. Idén előbbi hét, utóbbi pedig hat éves lesz. Ez alkalommal a rendezvény betagolódik a Szatmári Református Egyházmegye REFO 500-as rendezvénysorozatába. A közös rendezvény egyik legismertebb fellépője a Bolyki Brothers Magyarország egyik legjelentősebb a cappella együttese. Ez lesz a pont az i-n, a hab a tortán, szeptember 2-án szombaton délután, a szabadtéri istentiszteletet követően.

Az együttes tagjai közel harminc éve dolgoznak együtt, és a komolyzene, a pop, valamint a dzsesszvilág is számon tartja, és értékeli munkájukat.

A cappella együttesként először több mint húsz éve léptek színpadra egy németországi fesztiválon. Eközben Magyarországon is egyre népszerűbbek lettek, telt házas koncerteket adtak többek közt a Millenáris Teátrumban, a Zeneakadémián, a Kongresszusi Központban, a Művészetek Palotájában és a Budapest Sportarénában.

A Bolyki Brothers nemzetközi szinten is egyre ismertebb lett. Rendszeresen fölléptek Európa legkiemelkedőbb dzsessz-, a cappella és gospel rendezvényein. Az igazi áttörést a 2005-ös grazi Vokal Total Nemzetközi A Cappella Verseny hozta számukra, ahol a Bolyki Brothers dzsessz kategóriában első helyet, gospel kategóriában második helyet szerzett, és elnyerte a szervezők aranydiplomáját, valamint a közönségdíjakat is. Ezzel a Bolyki Brothers a verseny történetének legeredményesebb együttese lett.

A Bolyki Brothers föllépett Európa legfontosabb dzsessz- és a cappella fesztiváljain.2007-ben egy hónapos amerikai turnén vettek részt, ahol 25 koncertet adtak különböző gospel szentélyekben Philadelphiától Orlandoig, de felléptek az amerikai show biznisz egyik fellegvárában, Disneyland-ben is. 2008 nyarán meghívást kaptak Kínába, ahol többek közt a telt házas Shanghai Concert Hall közönségét kápráztatták el műsorukkal. Amerika legnagyobb gospelkiadója (Daywind Records) felkérésére részt vettek a legendás Ira Stanphill emlékalbumának elkészítésében is. Olyan művészekkel szerepeltek együtt, mint a The Cathedral Singers és az azóta elhunyt Johnny Cash.

Az együtteshez 2008-ban csatlakozott Havas Lajos, aki szakmai tudásával és emberi karakterével is kiválóan helyt áll a Bolyki Brothers világszínvonalú munkájában.

Tudomásunk szerint, Romániában ez lesz az első fellépésük.

Szóljon hozzá